author footer link can be edited or disabled only in full version

2014–2015 m.m.

Žiemos šventės aplink pasaulį

Sakoma, kad pasaulis yra knyga, ir tie, kurie nekeliauja, skaito tik pirmąjį puslapį. Gruodžio 19-tą dieną dešimtos klasės mokiniai visos mokyklos bendruomenę pakvietė į karnavalą ,,Pasaulio šalių žiemos šventės‘‘.  Agentūra ,,Žaliasis ožys‘‘ kiekvienai klasei suteikė galimybę laimėti dovanų kuponą - kelionę aplink pasaulį. Agentūros vadybininkas ir jos nariai stengėsi visiems parodyti savo sumanumą. Išsiaiškinti kelionių laimėtojus padėjo Snieguolė. Egzotinę kelionę po Afriką šokių ritmu pristatė penktokai. Į pažintinę kelionę po Kiniją šventės dalyvius pakvietė septintokai. Raudonasis drakonas, vienas iš pagrindinių šios tautos simbolių, ragino susimąstyti  apie kinų tradicijas. Naujuosius metus jie švenčia tarp sausio 21 ir vasario 20 dienos. Išsipildė daugumos svajonė pakeliauti ir po Pietų Ameriką. Spalvingojo Rio de Žaneiro karnavalo šurmulyje negalėjome atpažinti aštuntokų.

  

Ypatingą kelionę ,,su didele nuolaida“ laimėjo 9 klasė. Pasakojimas ir pingvinų šokis įtikino, kad posakio ,,išgirsk tylą‘‘ prasmę galėsime suprasti tik nuvykę į Antarktidą, kur aplink mus žibės tik ledynai ir švytės skaisčiai mėlynas dangus. Sulaukėme svečių iš Rytų: atvyko pats šeichas Salam Adukas. Jis įteikė dovanas mokiniams, gimusiems sausio ir gruodžio mėnesiais. Dalyvavo ir teta Reklama, lietuvių liaudies daina ,,Oželis‘‘ pristačiusi Bobutės paskolą. Įsimintiną kelionę į 2015-uosius metus laimėjo mokyklos direktorius Stasys Valančius. Kad kelionės įspūdžiai dar ilgai neišblėstų, specialūs prizai buvo įteikti ir klasių auklėtojoms Redai, Onutei, Gražinai, Neringai. Kokios žiemos šventės be Kalėdų senelio? Jis kartu su Snieguole visus pakvietė kalėdiniu traukinuku atvežti dovanas  ir pradėti kelionę į Naujuosius metus. Mokyklos direktorius Stasys Valančius ir pavaduotoja ugdymui Neringa Zujienė už nepamirštamas žiemos švenčių akimirkas, keliaujant aplink pasaulį, apdovanojo visas klases.

  Nuotykiai nesibaigia! Mūsų dar laukia daug neaplankytų šalių ir įdomių žmonių. Svarbiausia tai, kad mes patikėjome kalėdiniu stebuklu. Keliaujant į 2015-uosius Žaliojo ožio metus, visiems linkime santarvės, meilės, atlaidumo, džiaugsmo, nuoširdumo...

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

10 klasės auklėtoja  Danutė Petraškienė