author footer link can be edited or disabled only in full version

2014–2015 m.m.

Čia – jų kelio pradžia…

Gruodžio 11 d. mokykloje lankėsi Česlovas Iškauskas, žurnalistas, politikos apžvalgininkas, buvęs mokyklos mokinys. Į susitikimą su mokyklos bendruomene Č. Iškauskas atvyko turėdamas tikslą – pristatyti trečiąją savo knygą „Paaukota Lietuva“ bei pabendrauti su jaunaisiais mokyklos žurnalistais.

Mokytojas V. R. Sidaravičius visiems susirinkusiems trumpai papasakojo apie Č.Iškauską, jo nuveiktus darbus, parodė visas tris žurnalisto knygas, aptarė jų tematiką. Galime tik džiaugtis, kad mes pirmieji galėjome iš knygos autoriaus lūpų išgirsti šios knygos pristatymą. Prienų r. administracijos direktorius, buvęs Balbieriškio pagrindinės mokyklos mokinys, mokytojas A. Marcinkevičius pasidžiaugė, kad Č. Iškauskas nepamiršta savo gimtojo miestelio, dažnai apsilanko, rengia knygų pristatymus. Mokyklos direktorius S. Valančius už nuolat rodomą dėmesį mokyklai, jos bendruomenei svečiams įteikė atsiminimo dovanėles.

Po knygos pristatymo jaunieji mokyklos žurnalistai turėjo galimybę prie apskrito stalo pabendrauti su žurnalistu ir Prienų r. administracijos direktoriumi. Mokiniai, gyvai bendraudami su svečiais, paėmė iš jų interviu. Su šypsena ir dideliu susidomėjimu klausėsi Č. Iškausko, A. Marcinkevičiaus pasakojimų apie mokyklinius laikus, sužinojome, kas paskatino ir kokie argumentai nulemia vienos ar kitos profesijos pasirinkimą, koks iš tiesų yra žurnalisto darbas.

Visos Balbieriškio pagrindinės mokyklos vardu nuoširdžiai norime padėkoti buvusiam mokiniui, mokytojui A. Marcinkevičiui bei Č. Iškauskui už žurnalistikos idėjų palaikymą, padrąsinimą leidžiant mokyklinį laikraštį „Klevas“. Nors nuo mokyklos baigimo laikų praėjo jau ne viena dešimtis metų, tačiau šie žmonės ir šiandien domisi mokyklos gyvenimu. Vos tik mokyklos internetinėje svetainėje pasirodė žinutė, kad mokykloje bus leidžiamas laikraštis, visa kūrybinė „Klevo“ komanda sulaukė didelio žurnalisto Č. Iškausko palaikymo. Jau pirmame mokyklinio laikraščio numeryje galėjome paskaityti žurnalisto straipsnį „Pirmasis laikraštis – prieš 50 metų“. Nuo šiandien taip pat galime skaityti ir trečiąją Č. Iškausko knygą „Paaukota Lietuva“, kurią žurnalistas padovanojo mokyklos bendruomenei.{akgallery}

Rita Šalčiūtė, lietuvių kalbos mokytoja