author footer link can be edited or disabled only in full version

2014–2015 m.m.

Dalyvavome respublikinėje konferencijoje

Gruodžio 5 d. Prienų „Žiburio“ gimnazijoje buvo organizuojama respublikinė mokyklinių laikraščių leidėjų konferencija „Mokyklinis laikraštis rašo“. Konferencijoje taip pat dalyvavo ir penki mūsų mokyklos jaunieji žurnalistai – Toma Petraškaitė, Paulina Makselytė, Laura Charbakaitė, Eglė Zujūtė ir Stasys Bartkevičius. Visus susirinkusius į konferenciją pasveikino  gimnazijos mokytoja L. Karčiauskienė, konferencijos organizatorė ir vedėja, Prienų „Žiburio“ gimnazijos direktorė I. Šneiderienė  bei Prienų švietimo skyriaus vyr. specialistė V. Zujienė.

Jaunieji žurnalistai turėjo galimybę išklausyti Daivos Červokienės, Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos narės, paskaitą „Svarbiausi žurnalistiniai žanrai“. Jūratė Zailskienė, žurnalų „Pagunda“, „Perlas“ „50 panoramų“ ir kitų panašaus tipo žurnalų redaktorė, papasakojo, kaip laikraštį padaryti patrauklesnį skaitytojui. Išklausę pranešimų, jaunieji žurnalistai turėjo galimybę padirbėti pasirinktoje darbo grupėje – maketuotojų, informatyvumo, interviu ar straipsnių autorių.

Aišku, visi su nekantrumu laukė nominacijų laikraščių kolektyvams skelbimo ir įteikimo. Galime pasidžiaugti, jog mūsų mokyklos laikraščiui „Klevas“ specialųjį prizą įsteigė Prienų ir Birštono krašto laikraštis „Gyvenimas“, prizą įteikė žurnalistė Laima Duoblienė. Jaunoji žurnalistė Laura Charbakaitė taip pat buvo apdovanota specialiuoju rėmėjų prizu už prasmingą laisvalaikio įforminimą mokykliniame laikraštyje. Prienų švietimo skyriaus vedėjas R. Zailskas įteikė Švietimo ir mokslo ministro D. Pavalkio pasirašytą Padėkos raštą.{akgallery}

Rita Šalčiūtė, mokyklinio laikraščio „Klevas“ redaktorė