2014–2015 m.m.

Sveikatingumo pertraukų savaitė mokykloje baigiasi

Kategorija: 2014/2015 m.m.
Paskelbta: 2014 Spalio 10, Penktadienis 14:59

Spalio 10 diena - paskutinė akcijos „Sveikatingumo pertraukų savaitė“ diena. Šią dieną paskirsime muzikai. Psichologai teigia, kad muzika galima gydyti neurozę, depresiją, širdies ir kraujagyslių ligas, numalšinti skausmą. Priklausomai nuo paros meto patariama klausytis tam tikros muzikos. Ryte – greitos muzikos (populiariosios, rokenrolo), kuri suteiktų energijos, pakeltų nuotaiką; vakare prieš miegą – ramios, atpalaiduojančios (klasikinės, romantinės), kuri nuramintų, padėtų ramiai užmigti, gerai išsimiegoti. Mokykloje penktadienį kiekvienos pertraukos metu mokiniai klausysis skirtingo žanro muzikos įrašų. Pirmoji pertrauka skirta klasikinei muzikai, antroji - liaudies, trečioji – populiariajai „dance“ muzikai, ketvirtoji -  repui ir penktoji – kantri muzikai.

Trečiadienį mokyklos bendruomenei buvo siūloma atkreipti dėmesį į  asmens higieną.  Ryte neformaliojo ugdymo programos „Laimingas žmogus“ nariai atliko nedidelį tyrimą, o pertraukų metu organizavo masinę muilo burbulų pūtimo akciją aktų salėje.  Apklausoje  mokiniai turėjo pažymėti,  kiek iš jų tą rytą prausėsi duše, prausėsi tik veidą, valėsi dantis, prieš valgį plovėsi rankas, darė mankštą.  Apklausos rezultatai parodė, kad  tik  keletas apklaustųjų rytais nusiprausia po dušu ir daro mankštą. Dauguma apklausos dalyvių pažymėjo, kad rytais prausia tik veidą bei išsivalo dantis ir tik pusė iš jų - prieš valgį nusiplauna rankas. Išvada yra tokia,  kad būtina akcentuoti  asmens higienos svarbą, o ypač rankų higieną bei nuolat priminti vieni kitiems asmens higienos naudą sveikatai.

Ketvirtadienis buvo skirtas aktyviam judėjimui. Mokiniai buvo kviečiami linksmai ir aktyviai praleisti pertraukas sporto salėje, žaidžiant netradicinius žaidimus, atliekant įdomias aktyvias užduotis.

Sveikatingumo pertraukų savaitės akimirkas galite pamatyti čia.

Programos „Laimingas žmogus“ vadovė Danguolė Damijonaitytė