2014–2015 m.m.

Sveikatingumo pertraukų savaitė mokykloje

Kategorija: 2014/2015 m.m.
Paskelbta: 2014 Spalio 06, Pirmadienis 18:55

Spalio 6 dieną mokykloje startavo respublikinė  akcija „Sveikatingumo pertraukų savaitė“.  Akcijos tikslas  – atkreipti mokyklos bendruomenės (ypač mokinių) dėmesį į sveikos gyvensenos ir sveikatos stiprinimo svarbą, asmeninę atsakomybę už savo ir aplinkinių sveikatą, skatinti mokinius aktyviai leisti laisvalaikį, išmokti atsipalaiduoti po protinio darbo.

Pradinėje mokykloje sveikatingumo pertraukų savaitė prasidėjo projektu „Rudens dovanos – sveikatai. Vaistingų augalų galia“. Mokiniai pertraukų metu pristatė savo darbelius iš vaisių ir daržovių, gamino rudenines puokštes, linksmai dalijosi mintimis apie vaisių ir daržovių  naudą žmogaus sveikatai.

Pagrindinėje mokykloje pirmadienis – geros nuotaikos diena. Šios dienos  tikslas - nuoširdžiai šypsotis, kad sutiktume besišypsančius žmones ir suprastume, koks gražus gyvenimas. Juk šypsena sukuria laimės pjūtį, sutvirtina gėrio siekimą, sustiprina pasitikėjimą, kviečia bendradarbiauti, padeda išvengti konfliktų. Nuo pat ryto neformaliojo ugdymo programos „Laimingas žmogus“ nariai šypsodamiesi pasitiko mokinius, mokytojus, mokyklos darbuotojus bei svečius. Jiems dovanojo skrajutes su informacija apie juoko naudą žmogaus organizmui bei prašė   „pasimatuoti“ nuotaiką. Visi, kas tik panorėjo, galėjo  užpildyti „Nuotaikos termometrą“ – pažymėti tą nuotaiką, kuri artimiausia esamai būsenai, kaip jie jautėsi atėję į mokyklą. {akgallery}

Mini tyrimo rezultatai nudžiugino. Šį rytą laimingais jautėsi 30 proc. dalyvavusių tyrime., 20 proc. buvo nusiteikę džiugiai, 15 proc. – ramiai, 11 proc. - nustebę.  Likusieji 24 proc. savo savijautą priskyrė  prie tokių būsenų, kaip neramus, liūdnas, išsigandęs, piktas, susirūpinęs, drovus, įsimylėjęs ar užsisvajojęs.

Antradienį 1-4 klasių mokiniai ir priešmokyklinukai pertraukų metu mankštins akis, o 5-10 klasių mokiniai aktų salėje,  įrengtame poilsio kampelyje, turės galimybę pasimėgauti ramybe, pasiklausyti gamtos garsų įrašų, tyloje pasižiūrėti ekrane rodomus vaizdus, pamedituoti. Užsiėmimus organizuos visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dovilė Balsytė.

Kviečiame visą mokyklos bendruomenę aktyviai įsitraukti į organizuojamas akcijos veiklas, kurios vyks visą savaitę.

AKCIJOS ,,SVEIKATINGUMO PERTRAUKŲ SAVAITĖ“  veiklos planą priešmokyklinio ugdymo grupėje ir 1- 4 klasėse galite rasti čia.

 

Kūno kultūros mokytoja Danguolė Damijonaitytė