author footer link can be edited or disabled only in full version

2013–2014 m.m.

Mokinių lyderių klubas mokykloje

Tuoj  vasara: vandens pramogos, linksmybės, draugai... Bet kol dar nepasinėrėme į šį labai terminuotą nuotykių fontaną, aptarkime mūsų šių mokslo metų rezultatus... Tiesą sakant, ne tuos rezultatus, kurie turi skaitinę išraišką balais, bet mūsų, mokinių, visų mokslo metų patirtis dalyvaujant įvairiose mokyklos veiklose. O jų, šių veiklų, šiais mokslo metais „užderėjo“ ne viena ir ne dvi, todėl kiekvienas mokinys turėjo galimybių patenkinti savo smalsumą mėgstamose srityse.

Patys aktyviausi mokyklos mokiniai labai džiaugiasi mokykloje susikūrusiu mokinių lyderių klubu. Klubo idėja gimė netikėtai: keletą kartų teko pabuvoti direktoriaus pavaduotojos ugdymui Neringos Zujienės kabinete. Pokalbių metu buvau jos padrąsinta „gyventi mokykloje įdomiai“. Prisipažinsiu, pradžioje tikrai negalvojau, kad būtų įmanoma susirinkti skirtingų klasių mokiniams į grupę, kurioje galėtume diskutuoti įvairiais rūpimais klausimais, mokytis vieniems iš kitų, siūlyti įvairių problemų sprendimus. Į klubą buvo pakviesti visi norintys mokiniai (klubas vienija 14 narių): vieniems tai atrodė puiki galimybė pareikšti savo nuomonę, kitiems – gera vieta teikti idėjas. Vieną kartą per mėnesį mokinių lyderių klubo užsiėmimuose dalyvaudavo psichologė Inga Abramavičienė. Ji mus mokė, kaip klausytis, kaip išgirsti draugą, kaip skaityti žmogaus neverbalinę (kūno) kalbą. Sužinojome apie paklausiausias profesijas ir kt. dalykų.

Mokinių lyderių klubo veiklas moderavo direktoriaus pavaduotoja ugdymui Neringa Zujienė. Ji mums patardavo, kaip spręsti vieną ar kitą problemą. Visi klubo nariai džiaugiasi nauja veikla. Ignė (8 kl.) jaučia naujų veiklų naudą sau (jai labai patiko tema apie profesijas). Eglei (7 kl.) šis klubas suteikė galimybę išgirsti kitų draugų nuomonę: dabar jai lengviau kalbėti auditorijoje, ji sužinojo daug dalykų apie savo draugus. Vakario (8 kl.) nuomone, klube mokiniai sužinojo daug naujų dalykų. Kiekvienam nariui klubas suteikė vienokią ar kitokią naudą. Per šiuos susibūrimus daug kalbėjome viešai. Tai padėjo mums mokytis drąsiai išsakyti savo nuomonę. Aš, kaip ir kiti klubo nariai, labai noriu, kad ir kitais metais vyktų ši veikla.  Todėl kviečiame visus aktyvius mokinius prisidėti prie mūsų šauniosios komandos ir kartu ne tik smagiai, bet ir prasmingai praleisti laiką. 

 

Diskusijų  klubo narė Toma Juodinskaitė 9 klasė