author footer link can be edited or disabled only in full version

2013–2014 m.m.

Gavėnios renginys „Gavėnia – kelias per dykumą“

Gavėnia – kelias per dykumą. Biblijos simbolikoje dykuma yra kelio Dievop etapas. Visi pašauktieji į tikėjimą turi jį nueiti. Per pranašą Ozėją Dievas kalba apie Izraelį kaip apie mylimąją, kurią iš meilės veda į dykumą: „Todėl dabar aš viliosiu ją į dykumą ir prašnekinsiu jos širdį“ (Oz 2, 16). Dievas iš meilės žmogų veda į dykumą, nes dykuma – Dievo dovana. Ji įvykdo tai, ko prašė šv. Augustinas: “Viešpatie, leisk man pažinti Tave ir pažinti save”.

   

             Balandžio 14 dieną Balbieriškio pagrindinėje mokykloje vyko Gavėnios renginys „Gavėnia – kelias per dykumą“, skirtas mokytojams ir kitiems mokyklos darbuotojams.{akgallery}

   Visi kartu „keliavome“ per gavėnią, prisimindami penkias evangelines žinias (Gundymai dykumoje, Atsimainymas ant Taboro kalno, Susitikimas su samariete prie Jokūbo šulinio, Neregio išgydymas ir Lozoriaus prikėlimas), kurias girdėjome (o gal dėl laiko stokos ar kitų priežasčių neišgirdome) gavėnios sekmadieniais. 

    Kunigui Remigijui Veprauskui padedant įsiklausėme į Dievo žodį, nes Dievas mus savo žodžiu gydo, laisvina, pakelia, sustiprina, įkvepia gyvybės. Ši valanda, praleista kartu - brangus laikas, skirtas nuostabiam įvykiui – tikram susitikimui su vienas kitu žmogiškame lygmenyje ir kartu susitikimui su Dievu, kuris per savo Žodį prabyla į mūsų širdis, kaip mus mylintis Asmuo.

Tikybos mokytoja Jūratė Liubamirskaitė