author footer link can be edited or disabled only in full version

2013–2014 m.m.

Smagių mankštų žaidynės „Mankštiada“

Štai ir vėl  „Sveikatiada“ pakvietė sausio – vasario mėnesius praleisti aktyviai. Ta proga buvo organizuojamos smagių mankštų žaidynės „Mankštiada“. Šį kartą projektas pasiūlė susipažinti su mažiau žinomomis sporto šakomis ir išbandyti jų apšilimo pratimus. Tai regbis, fektavimas ir kovos menai. Taip pat pateikė įdomybių apie vaikų mėgstamas fizines veiklas kitose šalyse bei patarimų, kaip teisingai ir tinkamai apšilti prieš pradedant aktyvią treniruotę.

Mūsų mokykloje mankštų maratonas prasidėjo vasario 5 d. ir tęsėsi iki vasario 13 d. Veiklos vyko per ilgąją pertrauką ir kūno kultūros pamokas. Mankštų maratoną pradėjome teorine paskaitėle, kurioje vaikai sužinojo, kaip aktyviai laisvą laiką leidžia kitų šalių vaikai. Pavyzdžiui, Peru vaikai bėgioja kalnų takeliai ir lenktyniauja su turistiniais autobusais, o Tailande jaunimas žaidžia „tinkliniuotį“. Graikijoje jaunuoliai mėgsta gatvės futbolą, na o Naujojoje Zelandijoje vaikai žaidžia kriketą. Tai beisbolo ir kroketo junginys. Australijoje populiaru sportuoti žaidžiant australišką futbolą, Japonija garsėja savo kovos menais. Taip pat aptarėme pagrindines apšilimo taisykles ir fizinio aktyvumo piramidę.

 Kitą dieną pradėjome mankštų maratoną. Pirmiausia išbandėme fektavimo apšilimo mankštą, kitą dieną – regbio apšilimo mankštą. Šias mankštas nuotoliniu būdu organizavo Vilniaus regbio akademijos treneriai ir jaunieji žaidėjai, Vilniaus fektavimo klubo trenerė  ir Kokoro Ko Nai kovos menų centras. Jie demonstravo, o mokiniai atliko įvairius pratimus, kurie padeda sustiprėti viso kūno raumenims ir smagiai praleisti laiką. Mes atlikome ne tik šias įdomias mankštas, bet kiekviena klasė demonstravo ir savo mankštą, kurią jie atlieka per kūno kultūros pamokas arba namuose.

Vaikams buvo labai smagu išbandyti naujas mankštas, o gautas teorines žinias pritaikys praktiškai. Juk Sveikai gyventi yra smagu! J

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

 

Sveikatiados ambasadorė Balbieriškio pagrindinėje mokykloje Daiva Alaveckienė