author footer link can be edited or disabled only in full version

2013–2014 m.m.

Dalykiška diskusija Ikimokyklinio ugdymo skyriuje

Šaltą  sausio 24-osios  popietę į susirinkimą Ikimokyklinio ugdymo skyriuje susirinko dauguma ugdytinių tėvelių (globėjų, rūpintojų). Dalyvavo mokyklos administracijos atstovai, visos auklėtojos.

Vienas iš susirinkimo darbotvarkės klausimų -  gruodžio 6 dienos  susirinkime tėvelių išsakyti  pastebėjimai   dėl maitinimo organizavimo skyriuje. Į susirinkimą atvyko vaikučiams maitinimą tiekianti individualios įmonės savininkė Loreta Launikonienė. Diskutuota dėl maitinimo kokybės gerinimo.

Mokyklos direktorius Stasys Valančius drauge su pavaduotoja ugdymui Gražina Antanavičiene  pristatė  darbo grupės parengtą  Ikimokyklinio ugdymo skyriaus Vidaus darbo tvarkos taisyklių projektą. Juk sklandus darbas gali vykti tik visiems laikantis susitartų normų. Pasiūlymus dėl skyriaus vidaus darbo tvarkos teikė tėveliai, skyriuje dirbančios auklėtojos. Tėveliams buvo įdomu, ar oro temperatūrai esant žemesnei už  20 laipsnių šalčio, galima būtų pateisinti vaikučių nelankytas dienas. Grupėje dirbančios auklėtojos pasiūlė 1, 5- 3 metų amžiaus vaikučių tėveliams įsipareigoti dėl drabužėlių perrengimui aprūpinimo. Tėvai pritarė Vidaus darbo tvarkos taisyklių projektui.

Taip pat direktorius supažindino su Pašalinių asmenų lankymosi mokykloje tvarka.

Tėveliai susidomėjo į mokyklą atvykstančios psichologės iš Prienų PPT teikiamų  konsultacijų  tvarka. Atsirado pageidaujančių apsilankyti, pasitarti dėl iškylančių situacijų jiems asmeniškai bendraujant su savo atžalomis.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Gražina Antanavičienė supažindino su elektroninio dienyno teikiamomis galimybėmis jau prisijungusiems tėveliams, ragino šia jos inicijuota naujove naudotis  kuo platesniam tėvelių ratui. Direktorius Stasys Valančius padėkojo visiems, aktyviai besinaudojantiems elektroninio dienyno paslaugomis bei šauniai dirbančiam tėvų komitetui.

Tėvai turėjo galimybę individualiai pabendrauti su mokyklos administracijos atstovais, grupės auklėtojomis rūpimas klausimais.

Tikiuosi, kad  ši, įvairiais klausimais organizuota diskusija  prisidės prie tolesnio tolerantiško, konstruktyvaus bendravimo ir bendradarbiavimo  tarp skyriaus darbuotojų ir tėvelių, o susitarimų laikymasis gerins ir ugdymo kokybę. {akgallery}

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Gražina Antanavičienė