author footer link can be edited or disabled only in full version

2013–2014 m.m.

Vaikystės takeliais pasakos vaikšto

 

Kiekvienas savo atmintyje saugome pasakas iš savo vaikystės. Tos pasakos nuo pirmų sakinių apgaubia malonia ramybe, o kartais ir nerimu, kaip pavyks pagrindiniam pasakos veikėjui įveikti kliūtis, noru padėti skriaudžiamiesiems, pačiam atlikti gerus darbus.

 

Į trečioje klasėje vykusią integruotą lietuvių kalbos ir muzikos pamoką ,,Vaikystės takeliais pasakos vaikšto” susirinko pačių įdomiausių ir populiariausių pasakų veikėjai. Vaikai stengėsi perteikti pasakų veikėjų savybes, įvertinti jų poelgius, pasakojo, ko pasimokė iš pasakų. Visiems patiko Enrikos ir Džiugo sukurtos pasakos, kur visi žodžiai prasideda ta pačia raide. Pasakas be galo sekė ne tik vaikai, bet ir tėveliai. Taip pat tėveliai kūrė pasakos pradžią, mokiniai suvaidino tęsinį.

Pasakų veikėjai buvo linksmi ir nuotaikingi. Jie kartu su muzikos mokytoju Sauliumi dainavo daineles apie nykštuką, vilkelį, boružėlę, grojo dūdelėmis. Visi pamokos dalyviai linksmai šoko ratelius, žaidė žaidimus.

Mokyklos direktorius Stasys Valančius pasidžiaugė aktyviu mokinių ir tėvelių dalyvavimu pamokoje. Jis kalbėjo, kad pasakose atsispindi žmonių svajonės. O kai žmogus svajoja, jis siekia tų svajonių įgyvendinimo.

Pamoka vyko šventiškai papuoštoje klasėje. Laukdami Šv. Kalėdų vaikai kartu su mokytoja,  Martynuko ir Matuko mamytėmis kūrė kalėdines puokštės ir kompozicijas.

Visi laukiame Šv. Kalėdų pasakos…

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

Mokytoja Irena Petraškienė