author footer link can be edited or disabled only in full version

2013–2014 m.m.

Integruota pamoka

Gyvename tokiame pasaulyje, kuriame visko norime gauti greitai, visi skuba, lekia. Adventas -  rimties ir susikaupimo laikas - kviečia prisiminti, kad gilūs, tikri dalykai reikalauja tam tikro pasiruošimo, jų reikia laukti, kad mūsų širdis jiems pasiruoštų.

Gruodžio 13 d. mokykloje vyko netradicinė integruota tikybos ir lietuvių kalbos pamoka ”Tikrosios Kalėdos”, į kurią tikybos mokytoja Jūratė Liubamirskaitė ir ketvirtokų mokytoja Aldona Krilavičienė pakvietė savo ketvirtokus ir parapijos kleboną kun. Remigijų Veprauską.

Mokiniai svajojo apie šią pamoką ir jai iš anksto ruošėsi: su mokytoja Aldona puošė  klasę advento vainikais bei mokėsi eilių.

Pamokėlę pradėję malda ir eilėmis apie advento laiką, mokiniai kvietė susikaupti ir tinkamai pasiruošti  susitikimui su gimsiančiu Kūdikėliu. Nuščiuvę klausėsi tikybos mokytojos pasakojimo, kurį jai perdavė sapne pasirodęs Kalėdų Senelis. Jis prašė papasakoti vaikams apie tikrąją Kalėdų prasmę ir simbolius. Mokiniai aktyviai dalyvavo atlikdami praktinę užduotėlę porose, o geriausiai ir tiksliausiai atlikę užduotėles, gavo skanių dovanų.

Pamoką apibendrino ir gražiai papildė Kun. Remigijus Veprauskas, kalbėdamas apie advento simbolius ir labai svarbų laukimo momentą, kviesdamas ir mus nepaskęsti vien tik rūpesčiuose apie dovanas ar būsimos šventės ruošimą, kituose buitiniuose rūpesčiuose.

Padovanokime šitą laiką sau, savo artimiesiems kaip tikro laukimo laiką tam, kad dar kartą grįžtume ir iš naujo atrastume tai, kas yra tikra ir teikia gilų džiaugsmą ir prasmę būti šiame pasaulyje.
Gražaus Jums Advento - rimties ir laukimo, bet ne liūdesio,- laiko…

Daugaiu nuotraukų fotogalerijoje

Mokytojos Jūratė Liubamirskaitė ir Aldona Krilavičienė