author footer link can be edited or disabled only in full version

2013–2014 m.m.

Integruotas projektas ,,Mano vardo sveikata“

Antros klasės mokiniai domisi sveika gyvensena įvairioje ugdomojoje veikloje. Šį  rudenį   į sveikatingumo  populiarinimo pynę įpynėme lietuvių kalbos, muzikos, dailės ir technologijų pamokas. Vykdėme projektą ,,Mano vardo sveikata“. Projektą pristatėme  bendraudami ir bendradarbiaudami ne tik mokiniai, bet ir mokytojai. Tai muzikos mokytojas Saulius, logopedė Jolita, Prienų visuomenės sveikatos biuro specialistė Reda Žaromskytė.

Vaikai, drauge su tėveliais, klasės mokytoja   pagal savo vardo pirmąją raidę enciklopedijose, žodynuose, internete ieškojo vaisių, daržovių, uogų pavadinimų iš tokios pat raidės bei rinko informaciją apie jų naudą sveikatai. Buvo įdomu mokytis vieniems iš kitų, o kai kuriuos pavadinimus tarėme visi, nes iki šiol jų nežinojome.Kad ir topinambas ar jelapenas, datulė(finikas). Klasėje ,,apsigyveno“ net 18 sveikatą dovanojančių gamtos gėrybių. Paragavome, patyrinėjome  įdomiausias. Kurdami  iš jų  piešinių plakatą ,-,,rikiavome“ pagal  abėcėlę, sužinojome, kur galima rasti pagalbą, dar nevisiškai atmintinai mokant abėcėlę.

Mokiniai grupėse atliko Redos paruoštas  užduotis. Reikėjo iš pabirusių skiemenų sudėti, perskaityti  ir užrašyti žodžius, iššifruoti pasislėpusius sakinius apie sveiką gyvenseną. O  Sveikos mitybos piramidėje -pademonstruoti atlikto darbo rezultatus bei įsivertinti. 

Skambant nuotaikingai melodijai apie obuolius, mokiniai užsigardžiavo labai skaniais ir sultingais ,,raudonskruosčiais“,  kuriuos mokyklai tiekia ,,Vaisiai Jums“.

Visi likome patenkinti savo darbu.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

2 klasės mokytoja Gražina Antanavičienė