author footer link can be edited or disabled only in full version

2013–2014 m.m.

Integruota pamoka „Langas į gamtą“

Gamta - vienintelė knyga, kurios kiekvienas puslapis prasmingas (Johanas Volfgangas Gėtė). Balbieriškio pagrindinės mokyklos bendruomenės vienas iš išsikeltų uždavinių šiems mokslo metams yra ugdymo karjerai programos integravimas į mokyklos veiklą. Būtent dėl šios priežasties mokykloje labai pagausėjo veiklų, skatinančių kiekvieno mokinio mintis apie būsimą profesiją. Viena jų - netradicinė integruota pamoka „Langas į gamtą". Netradicinę pamoką, kurioje dalyvavo 5-10 klasių mokiniai, mums pravedė fotografas, gamtininkas Jonas Bilinskas iš Druskininkų, kuris „medžioti“ fotoaparatu pradėjo vos būdamas devynerių, kuomet jam tėtis eigulys Petras Bilinskas padovanojo fotoaparatą . Taip pat dalyvavo ekologas Renatas Jakaitis ir Nemuno kilpų regioninio parko lankytojų centro administratorė Loreta Šaltienė.

„Daugelis mano, kad miške jie vieni, bet iš tiesų juos stebi daugybė akių“ – pasakojo Jonas Bilinskas. Pamokos metu turėjome galimybę pamatyti gamtininko filmuotą medžiagą, kurioje susipažinome su mūsų miškų paukščiais (kurapkomis, kurtiniais, tetervinais, bitininkais, didžiuoju ereliu, gandrais) bei gyvūnais (lapėmis, vilkais, šeškais, barsukais, ūdromis, stirnomis ir briedžiais, stumbrais, usūriniais šunimis).

Mūsų mokyklos mokiniai džiaugiasi iš arčiau susipažinę su fotografo profesija. Gal kuris ateityje pasuks šiuo keliu? Nes, kaip sakė ekologas Renatas Jakaitis, Lietuvos gamta unikali savo slėpiningumu: fotografo profesijos žmonės pasitenkinimą darbu jaučia būtent fotografavimo procese. O mes labai dėkingi už pasidalinimą rezultatu: filmuota medžiaga, fotografijomis ir gyvais pasakojimais.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

 

Ignė Kukankaitė