author footer link can be edited or disabled only in full version

2013–2014 m.m.

Dalyvavome visuotinio švietimo savaitėje „Šok į tvaraus gyvenimo stilių“

XX a. pabaigoje Europos Tarybos inicijuota Visuotinė švietimo savaitė tarptautiniu mastu minima jau 15-tą kartą iš eilės, o šiųmetinė jos tema „Šok į tvaraus gyvenimo stilių“ pasirinkta siekiant atkreipti dėmesį į žmogaus veiklos poveikį aplinkai bei žmonių gyvenimo kokybei, norint paskatinti naujų vartojimo kultūros vertybių formavimąsi. {akgallery}

Pagrindinis moksleiviams skirtas Visuotinės švietimo savaitės renginys – Veiksmo diena „Šok į tvaraus gyvenimo stilių“ – ketvirtadienį, lapkričio 21 d. vyko Vilniuje, LVJC patalpose. Specialistų paskaitos, kūrybinės dirbtuvės ir konkursinių darbų paroda prasidėjo 11 val. Renginio idėją palaikė atsakingo ir tvaraus gyvenimo vertybes puoselėjantys, jaunimo tarpe populiarūs muzikos atlikėjai – reperis Gabrielius Liaudanskas-Svaras ir DJ Mamania. Populiarūs muzikos atlikėjai  ne tik bendravo su  moksleiviais, bet ir  surengė išskirtinį koncertą. Savaitės metu nebuvo pamiršti ir pedagogai. Trečiadienį, lapkričio 20 d. ugdymo įstaigų vadovams skirtoje konferencijoje „Švietimas tvariam vystymuisi ugdant pasaulio pilietį“, aplinkosaugos ir ugdymo specialistai diskutavo, kaip vaikų ir jaunimo tarpe populiarinti tvaraus vystymosi idėjas, skatinti atsakomybę už savo veiksmus ir propaguoti aplinką tausojantį vartojimą.

Šiukšlinimas, neatsakinga vartotojiška kultūra, besaikis gamtos išteklių naudojimas – tai tik kelios temos iš jaunimui ir pedagogams skirtų renginių bei konkursų ciklo į kuriuos aktyviai įsijungė ir Balbieriškio pagrindinės mokyklos 9-10 klasių mokiniai vadovaujami socialinės pedagogės Astos Marcinkevičienės bei ugdymo karjerai koordinatorės mokytojos Redos Valančienės.Tikimės ,kad dalyvavę akcijose mokiniai savo gražiu pavyzdžiu patrauks ir mažesniųjų moksleivių,o ypač suaugusiųjų bendruomenės narių dėmesį formuojant atsakingą požiūrį į tausojantį vartojimą.

Reda Valančienė, mokytoja