author footer link can be edited or disabled only in full version

2013–2014 m.m.

Dėdė Rudenėlis į parką atkeliavo

Spalio mėnesį miško bičiulių ir dailės būreliai vykdo bendrą projektą ,,Dėdė Rudenėlis į Balbieriškio parką atkeliavo”. Būrelių nariams norėjosi pasidžiaugti rudens padovanotomis saulėtomis dienomis, pasigėrėti spalvingu medžių apdaru, nepakartojamomis rudens spalvomis, sužinoti, kaip parko augalai ruošiasi žiemai. Todėl buvo surengta iškyla į parką, kurioje dalyvavo miško bičiulių ir dailės būrelių nariai, tėveliai, jaunųjų miško bičiulių veiklos koordinatorius K.Tarasevičius, mokyklos miško bičiulių būrelio globėjas V.Kvedaravičius.

 

Dailės būrelio užsiėmimuose vaikai gamino varles, žalčius, gyvates, paukščius, gėles. Miško bičiuliai domėjosi, kodėl medžiai numeta lapus, kas juos nudažo įvairiomis spalvomis.

Iškylos metu parke buvo įrengtos stotelės ,,Rudens sparnai”, ,,Varlė karalienė”, ,,Žalčių ir gyvačių karalystėje”. Kiekvienoje iš jų vaikai kūrė pasakas, minė mįsles, klausėsi miškininkų pasakojimų, kaip medžiai ruošiasi žiemai, kur žiemoja varlės, žalčiai, gyvatės, kurie paukščiai išskrenda į šiltus kraštus. Visiems buvo smalsu, kaip paukščiai,  neturėdami nei žemėlapio, nei kompaso, suranda kelią į pietus ir į gimtinę, kas pasako varlėms, žalčiams, gyvatėms, kad jau laikas užmigti žiemos miegu.

Iškylos dalyvių rankomis papuoštas medis simbolizavo draugystę, gerus ir svarbius darbus. Juk ne veltui sakoma, kad daug rankų didžią naštą pakelia.

Plenero metu mokiniai piešė parko vaizdus, stengėsi įdomiai pristatyti savo darbą, sugalvoti netikėtą, neįprastą pavadinimą.

Po visų užduočių laukė dešrelės, žaidimai su lankais, kamuoliais, šokdynėmis, ,,varlių lenktynės”, lapų mūšis.

Visi iškylos dalyviai buvo patenkinti, kupini naujų įspūdžių.

Dėkojame tėveliams už pagalbą organizuojant iškylą ir aktyvų dalyvavimą joje, K.Tarasevičiui ir V.Kvedaravičiui už nuoširdų bendradarbiavimą.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

Mokytojos Irena Petraškienė ir Ona Žvirblienė