author footer link can be edited or disabled only in full version

2013–2014 m.m.

Mokinių savivaldos diena ,,Atgal į mokyklinį suolą“

Turbūt, nėra šalyje tokios ugdymo įstaigos, kuri vienokiu ar kitokiu būdu, spalio pirmąją savaitę neatiduotų duoklės savo mokytojams. Vienur vyksta iškilmingi susirinkimai, šauniausių mokytojų rinkimai ir apdovanojimai, bet dažniausiai tą dieną mokyklos vairą į savo rankas perima mokiniai.

Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiemet spalio 4 dieną mokykloje vyko tradicinė Mokytojų dienos šventė. Tai – šventė, kurioje mūsų mokyklos mokytojai jautėsi pakylėti ir įvertinti mokinių už visą triūsą ir laiką, praleistą su jais.

Jau nuo pat ankstaus ryto mokinių tarybos nariai būriavosi prie paradinio įėjimo, vaišino mokytojus pačių pagaminto torto gabalėliais. Taip taip, nesuklydau, neiškepto, o tikrai pagaminto su meile, iš popieriaus ir rudens gėrybių, kiekvieno gabalėlio viduje slepiančio po siurprizą. Atsidėkodami mokiniai sveikino mokytojus paskutiniais, dar rudens šalnų nepakąstais, žiedais.

 

„Mokytojai visus metus mus moko, kenčia mūsų išdaigas, tad norisi jiems padėkoti už kantrybę ir jų meilę, rūpestį“, „Ši diena skirta mokytojams, tad norime, kad visas dėmesys šiandien būtų tik jiems“ - taip kalbėjo mokinių tarybos nariai Eglė, Andrius, Airidas, Ignė. Šventinę dieną vyko tik keturios pamokos, kurias vedė patys 10 klasės mokiniai. Vietoj įprastų užsiėmimų vyko integruotos pamokos, kurių metu buvo sprendžiami kryžiažodžiai, atsakinėjama į šmaikščius klausimus, aidėjo dainos, liejosi prakaitas sporto salėje.

Vėliau mokyklos aktų salėje mokytojų laukė staigmena – į mokyklos suolus sėdo ne mokiniai, o jie patys. Suaugusiųjų laukė nelengvas testas, drausmės pamoka, teko atpažinti kolegų nupieštus savo portretus. Tai buvo ne vienintelė mokinių dovana. Dramos būrelio nariai ir mokyklos jaunieji atlikėjai paruošė kūrybinį projektą ,,Pažvelkime į mokytoją iš šalies“. Susirinkusieji liko sužavėti moderniu šokiu ir mokinių vaidyba.

„Buvo be galo linksma, tikrai neįprasta diena mums, mokytojams“, – džiaugėsi mokyklos direktorius. Dėkojame visiems mokiniams, dovanojusiems mums šventę, ir linkime, kad jų kūrybiškumas, išradingumas, entuziazmas ir žinios atsiskleistų kiekvienoje pamokoje.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

Mokytoja Reda Valančienė