author footer link can be edited or disabled only in full version

2012–2013 m.m.

Socializacijos projektas ,,Mes matome kitaip“

Sparčiai tirpstančios paskutinės mokslo metų dienos jau kvepėjo vasaros atostogomis ,todėl mokiniai rodė  vis mažiau noro kasdien sėdėti klasėse. Todėl mūsų mokyklos 9-10 klasių mokiniai, kaip ir kiekvienais metais birželio 4-5 dienomis vykdė socializacijos projektą ,,Mes matome kitaip“. Tad kol jaunesniųjų klasių mokiniai plušėjo palinkę prie paskutiniųjų užduočių, projekto dalyviai iškeitė klases į Palangos pajūrį ir  į smagią pažintinę kelionę po Žemaitiją. Nors vasariška saulutė  pajūryje mūsų nelepino savo spinduliais, o ledinis vanduo stingdė sąnarius, tačiau tai netrukdė mokiniams, kuo daugiau pamatyti, sužinoti, pažinti, patirti. Aplankėme Kretingos istorijos muziejų ir žiemos sodą, vandens malūną, pasivaikščiojom po dvaro parką. Palangoje gėrėjomės atstatytu Kurhauzu, botanikos parku, gintaro muziejumi. Užteko laiko apsilankyti ir pramogų komplekse ,,Pas Juozapą“, tačiau prakiuręs dangus sutrukdė išbandyti jėgas tarzanijos trasose.

Projektas - tai ne vien pramogos. Kiekviena veikla kupina savų paslapčių ir mokymosi iš patirties: buvo ugdomos bendrosios kompetencijos ir socialiniai įgūdžiai, mokomasi bendrauti ir bendradarbiauti, suteikti pagalbą draugui, pritaikyti įgytas teorines žinias praktikoje (atpažinti augalus, prisiminti istorijos tarpsnius, geografijos žinias).

Socializacija - tai procesas, kurio metu visuomenės kultūra mikroaplinkos ir makroaplinkos sąlygomis perduodama vaikams, siekiant formuoti individualybę, paklūstančią tam tikroms kultūros tradicijoms ir socialinėms normoms, tai asmenybės formavimas kryptingu ugdymu ir aplinkos veiksniais.  {akgallery}

 

Mokytoja Reda Valančienė