author footer link can be edited or disabled only in full version

2012–2013 m.m.

Zuikis Puikis

Šiais mokslo metais antrokai mokosi lietuvių kalbos abėcėlę. Kiekvienai raidelei skirtos kelios pamokos, kuriose mokiniai skaito ir aptaria įvairius tekstus, mokosi pasakyti savo nuomonę, atlieka kūrybinius darbus. Mokslo metai jau baigiasi, abėcėlėje liko tik z ir ž raidės. O kur z, ten neapsieiname be Zuikio Puikio.

Į integruotą lietuvių kalbos ir muzikos pamoką apie zuikį susirinko ne tik antros klasės mokiniai su klasės mokytoja Irena ir muzikos mokytoju Sauliumi, bet ir tėveliai, mokyklos direktorius Stasys Valančius, Balbieriškio parapijos klebonas Remigijus Veprauskas, miškininkas Valdas Kvedaravičius.

 

Labai svarbi yra kiekvienos pamokos pradžia, nuteikianti darbui. Šią pamoką pradėjo mokyklos direktorius, kuris pasveikino mokinius su mokslo metų pabaiga ir įteikė padėkas už dalyvavimą įvairiuose konkursuose. Pamokoje mokiniai išsiaiškino žodžio „zuikis“ reikšmes, pasakojo apie šį gyvūnėlį, deklamavo eilėraščius, dainavo daineles, suvaidino pasaką „Kiškio lūpos“, aptarė sakmę „Kiškio ausys“. Miškininkas V.Kvedaravičius papasakojo apie zuikių gyvenimą miškuose ir laukuose. Gaila, kad šių mielų žvėrelių kiekvienais metais mažėja. Pamokoje aktyviai dalyvavo ir tėveliai. Jie išmoko skaičiuotę „Aš – zuikelis mažas“, kartu su vaikais žaidė žaidimą apie zuikio pavasario sėją. Balbieriškio parapijos klebonas R.Veprauskas pasidžiaugė, kad mokiniai buvo aktyvūs pamokoje, palinkėjo pažinimo ir atradimų džiaugsmo kiekvieną dieną.

Mokinių tėveliai pasidžiaugė savo vaikais, drąsiai ir aiškiai reiškiančiais savo mintis, ieškančiais atsakymų į rūpimus klausimus.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

Mokytoja Irena Petraškienė