author footer link can be edited or disabled only in full version

2012–2013 m.m.

MOKYKLŲ PERTVARKA VERČIA APSISPRĘSTI ARBA KAIP PASIRINKTI TINKAMIAUSIĄ VAIKUI MOKYKLĄ

Kunigiškių pagrindinio ugdymo skyriaus mokiniams ir jų tėvams ši gegužė ne tik pilnas pavasarinių darbų mėnuo, bet ir apsisprendimo metas. Visų mokinių, nuo 4 klasės, tėvai turi priimti sprendimus, kur geriau jų vaikams tęsti mokslus kitais metais. Tačiau paskubomis, neapsvarsčius visų alternatyvų, rašyti prašymų mokytis vienoje ar kitoje mokykloje tikrai neverta, nes mokyklų tinklo pertvarkos laikotarpiu mokinių labai laukia ir kviečia mokytis ne tik kaimiškųjų vietovių, bet ir miesto mokyklos. Laisvų vietų mokykloje, kurią pasirinks savo vaikui, tėvai tikrai ras ir po mėnesio.

 

Mokinių tėvams yra lengvai prieinama visa informacija apie kiekvieną Prienų rajono mokyklą. Beveik visos mokyklos teikia informaciją apie savo veiklą mokyklų tinklapiuose, lankstinukuose, aktyviausios – rajoninės ir respublikinės spaudos puslapiuose. Tačiau būna labai liūdna, kai tenka išgirsti mitais apipintus pasakojimus apie vienoje ar kitoje mokykloje laukiančius „grėsmingus“ mokytojus, sunkiai sugyvenamus mokyklos kaimynus ir t.t. Baimė nėra geriausias patarėjas nei vaikui, nei tėvams. Tad Balbieriškio pagrindinės mokyklos direktorius Stasys Valančius pabandė į šią situaciją pažvelgti iš šalies ir gegužės 10 dieną pakvietė visus Kunigiškių pagrindinio ugdymo skyriaus mokinių tėvus susipažinti su Balbieriškio pagrindine mokykla.

Susirinkusius tėvelius mokinės Gabrielė, Olivija ir Odeta pasveikino trumpa menine programa, po kurios direktorius pakvietė pasižvalgyti po mokyklą. Balbieriškio pagrindinė mokykla turi erdvias aktų ir sporto sales, įrengtus, su kompiuterizuotomis mokytojų darbo vietomis, kabinetus, mokyklos muziejų. Muziejuje tėvai buvo pakviesti prie apvalaus stalo pokalbiui su Prienų rajono savivaldybės administracijos direktoriumi Algiu Marcinkevičiumi ir Švietimo skyriaus vedėju Rimvydu Zailsku. Kaip ir tikėtasi, tėvai turėjo ir nuoskaudų dėl tinklo pertvarkos, ir klausimų apie vaikų tolimesnio ugdymo(si) galimybes.

Pokalbyje vieningai prieita nuomonės, apie ką reikėtų pagalvoti, renkantis tolimesnio vaiko ugdymo(si) įstaigą. Priimant sprendimą, jums ir jūsų vaikui būtų naudinga pagalvoti apie:

  • Jūsų vaiko požiūrį į tai, kur, jo arba jos manymu, jam arba jai labiausiai patiktų mokytis.
  • Jūsų vaiko stipriąsias puses ir kokioje mokykloje jūsų vaikas galėtų gauti jam arba jai labiausiai tinkantį švietimą.
  • Jūsų pačių, o taip pat ir jūsų vaiko įspūdžius apie mokyklą.
  • Kelionę į mokyklą ir transporto iš namų į mokyklą variantus (pagal Švietimo įstatymą priešmokyklinio ugdymo ir 1–8 klasių mokiniai vežami į artimiausią, atitinkamą ugdymo programą vykdančią, mokyklą).
  • Mokyklų politika dėl namų darbų, uniformų, saugumo ir t.t. {akgallery}

Sakoma, jog geriau vieną kartą pamatyti nei dešimt kartų išgirsti, todėl džiaugiamės, kad Kunigiškių pagrindinio ugdymo skyriaus tėvams buvo sudaryta galimybė apsilankyti Balbieriškio pagrindinėje mokykloje. Tikimės, kad savivaldybės administracijos darbuotojų atsakymai į iškilusius klausimus padės apsispręsti kiekvienai šeimai dėl mokyklos, kurioje dėl įvairių priežasčių norėtumėte, kad mokytųsi jūsų vaikas.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Neringa Zujienė

Kunigiškių pagrindinio ugdymo skyrius