author footer link can be edited or disabled only in full version

2012–2013 m.m.

Žemė jau bunda

Po atostogų sugrįžę mažiausieji mokyklos šeimininkai – priešmokyklinio ugdymo grupės vaikučiai ir pradinių klasių mokiniai su mokytojomis nusprendė įvairia netradicine veikla budinti iš miego žemę, pasislėpusią po baltu sniego patalu.

Nuotaikingai šventėme jau tradicija tapusias, mokytojos Aldonos inicijuojamas ,,Naisių vasaros‘‘ organizatorių ,,Vaikų Velykėles‘‘.Kiekvienas mokinys piešė margutį, kurį reikėjo išmarginti senoviniais lietuvių raštais. Piešiniais papuošėme mokyklos koridorių.Darbeliai dalyvaus konkurse.Jų nuotraukas išsiuntėme projekto sumanytojams.. Vaikai gavo dovanų V.Landsbergio jaunesniojo daineles ir pasakas. O kokios Velykėlės - be margučių ridenimo!

 

Balandžio 10 dieną, prisijungėme prie Neformaliojo švietimo asociacijos ,,Jaunimo akademija‘‘ iniciatyvos organizuoti netradicinės veiklos, iniciatyvumo, išradingumo dieną, atskleidžiant neformaliojo ugdymo vertę.

,,Dieną kitaip‘‘ nutarėme pakeisti ugdymosi aplinką. O veiklas integravome į temą ,,Žemė bunda‘‘. Kadangi jau metas žydėti pavasarinėms gėlėms, o jų vis dar nematyti, - nusprendėme sniegą mokyklos kieme paversti žibuoklių ,,kilimu‘‘. Vaikai įsijautę į kūrybos procesą piešė, patirdami geras emocijas, dalijosi turima patirtimi. Įkvėpę gryno oro, patys stebėjosi, džiaugėsi ,,pražydusiomis‘‘ žibuoklėmis sniege. Pažvelgus į mokinių kūrybą, atrodė, tikrai, žemė bunda.Tai patvirtino ir iš padangių į mūsų darbelius ,,bežiūrintis‘‘ gandras, kuris praskrido plačiai mosuodamas sparnais.

Pavasarį kvietėme deklamuodami gražiausius savo kūrybos bei mylimiausius eilėraščius. O tai darėme per mikrofoną, kaip tikri diktoriai ar aktoriai. Plojome vieni kitiems, ugdėmės saviraiškos gebėjimus, mokėjimo mokytis kompetenciją neformalioje aplinkoje.

Spalvų, garsų, mokinių kūrybos atradimai budina žemę. Tikimės, kad šią nuotaikingą savaitę saulutė daugiau pažers šilumos ir mums.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

 

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui

Gražina Antanavičienė