2012–2013 m.m.

Paskaita. GILINAME PIRMOSIOS PAGALBOS ĮGŪDŽIUS

Kategorija: 2012/2013 m.m.
Paskelbta: 2013 Balandis 09, Antradienis 16:24
Peržiūros: 876

Prasidėjus šiltajam metų sezonui visiems turi būti aktualu ir svaru prisiminti svarbiausius pirmosios pagalbos teikimo principus. Nelaimingas atsitikimas gali ištikti užsiimant bet kokia aktyvia veikla: sportuojant, poilsiaujant gamtoje, žaidžiant su draugais kieme ir t. t.

Šių metų balandžio 9 dieną mokykloje 5 – 10 kl. mokiniams, visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Reda Žaromskytė, papasakojo kaip tinkamai suteikti pirmąją pagalbą ištikus nelaimingam atsitikimui.

 

Paskaitos metu buvo siekiama, kad įvykus netikėtam skausmingam įvykiui, mokiniai įsidėmėtų svarbiausią dalyką - nepasimestų ir sugebėtų tinkamai įvertinti situaciją, kad galėtų padėti sau ar šalia nukentėjusiajam. Paskaitos metu, mokiniai turėjo galimybę išbandyti dirbtinio gaivinimo techniką ant manekeno ir įvertinti savo jėgas. Kol mokiniai neišbando dirbtinio gaivinimo technikos ant manekeno, jiems atrodo, kad tai labai paprasta ir lengva procedūra. Praktiškai pabandę mokiniai, kitaip pradeda vertinti ir geriau orientuojasi ištikus nelaimingam atsitikimui.{akgallery}

 

Parengė:

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė

Reda Žaromskytė