author footer link can be edited or disabled only in full version

2012–2013 m.m.

Mokyklos dešimtokai-pilietinių iniciatyvų konkurso laureatai

Kovo 8 d. (penktadienis) – šiemet tapo ypač svarbia data 13 mokyklos dešimtokų ir devintokų. Į Lietuvos vaikų ir jaunimo centrą (Konstitucijos pr. 25 Vilnius) susirinko apie pusę tūkstančio vyresniųjų klasių moksleivių ir mokytojų iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių, įvairių regionų. Tai buvo finalinis nacionalinio moksleivių pilietiškumo skatinimo projekto „Atviras kodas: Pilietis“ renginys, kurio metu vyko daugybė kūrybinių ir socialinių dirbtuvių moksleiviams, po pietų – trumpa konferencija su žinomais ir charizmatiškais visuomenininkais, o vakare – padėkos koncertas bei įgyvendintų pilietinių iniciatyvų apdovanojimai! Mūsų mokyklos dešimtokų komanda ,, Dream Team” buvo apdovanota už iniciatyvą keisti ir tobulinti mokyklos aplinką.Kokia tai iniciatyva galite pamatyti ir sužinoti tinklalapyje www.plačiau.lt ,o šiandien norime pasidalinti savo įspūdžiais iš pačio renginio. Nuo 10 iki 16 val.vyko įvairios kūrybinės dirbtuvės,kuriose dalyvavo po keletą mokinių iš kiekvienos mokyklos. 

 

Pavasarinių dirbtuvių „Draugas draugui“ dalyvės Viktorija ir Donata drauge su kitais dalyviais kūrė ir gamino stalo žaidimus vaikų globos namų gyventojams. Kūrybinio užsiėmimo „Dekoratyvūs EKO sprendimai“ metu seni buities rakandai pavirto interjero puošmenomis .Dirbtuvių „Šiltos dovanos“ dalyvės Emilija ir Silvija kartu su dailininke ir neformaliojo švietimo mokytoja Virginija Stakionienė vėlė riešines senjorams bei dekoravo puodelius,kuriuos parvežė dovanų savo artimiausiems žmonėms. Loreta,Sonata ir Diana dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse „Surink po manęs“,kur  kartu su dizaineriu Andrejumi Miakinkovu moksleiviai kūrė socialinės reklamos stendus, įspėjančius apie pareigą rūpintis ne tik savo augintiniais, bet ir jų teršiama aplinka. Šiuos stendus planuojama pastatyti įvairiose miesto erdvėse. „Forumo teatro“ (vadovė Rimanta Vaičekonytė) dirbtuvėse dalyvės Neringa ir Rimantė bandė scenoje sumodeliuoti ir išspręsti problemas, su kuriomis moksleiviai susiduria dažniausiai. Kas auka, o kas skriaudikas, ar visada kalta tik viena pusė – tokius ir panašius klausimus sprendžia žiūrovai, kurie „Forumo“ teatre ,bet kada gali įsijungti į improvizuojamą vaidinimą ir kardinaliai pakeisti visą situaciją.Kiti mokiniai keletui valandų tapo verslininkais,debatų klubo nariais ,mainų programos dalyviais.

Pertraukų metu mokiniai ir vadovai galėjo pasivaišinti saldumynais ir pabendrauti prie kavos ar arbatos puodelio. Vėliau vyko konferencija,kurios metu moksleivius sveikino ŠMM Neformalaus ugdymo ir švietimo pagalbos skyriaus vedėjas Rolandas Zuoza.Savo pranešime „Kur yra pasaulis: čia ar kitur?“mokė spręsti bendruomenei aktualias problemas, dalinosi pasauline pilietiškumo patirtimi.Gintaras Karosas – menininkas, visuomenės bei kultūros veikėjas, Europos parko ir Liubavo muziejų įkūrėjas, VĮ „Europos parko“ prezidentas pasakojo, kaip iniciatyva keičia mūsų šalies kultūrą. Monika Katkutėverslininkė UAB ,,Lemon Labs“ (užsiima mobiliųjų programėlių mobiliesiems telefonams kūrimu) bendrasavininkė savo pranešimo tema – „Tu gali pakeisti daugiau nei manai“ bandė įtikinti moksleivius,kad kiekviena idėja yra gera. Dvi su puse valandos truko padėkos koncertas,kurį vedė Mindaugas Stasiulis ir pilietinių iniciatyvų apdovanojimai. Koncertavo TV projekto ,,X Faktorius“ finalistai ir Lietuvos vaikų ir jaunimo centro šokių kolektyvai. Kiekvienas iniciatyvos dalyvis buvo apdovanotas marškinėliais ir žiebtuvėliu,o mokykla gavo padėkos raštą,stalo žaidimą ir knygų komplektą.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

                                                                             Mokytoja Reda Valančienė