author footer link can be edited or disabled only in full version

2012–2013 m.m.

Viešėjome šakočių kepimo įmonėje

Visada džiugu, kada mokinių tėveliai tampa ugdymo proceso dalyviais, bendradarbiauja su mokykla. Pirmos klasės mokinio Augusto Mitrulevičiaus tėveliai kepa ne vieno iš mūsų ragautus - gardžius šakočius. Juolab, kad į mokyklos kiemą išėjus - užuodi malonų jų kepimo kvapą.

Tad pirmos klasės mokiniams parūpo sužinoti, kaip ant mūsų stalo atsiranda šakotis. Juk ugdymas karjerai - integrali ugdymo(si) dalis. Mielai vaikus savo įmonėje sutiko priimti Augusto tėvai.

 

Augusto mama Agnė Mitrulevičienė buvo mūsų ekskursijos vadovė. Vaikai susidomėję klausėsi įdomaus jos pasakojimo, mėgino spėlioti,  kiek ir kokių produktų reikia turėti, norint paruošti šakočio kepimo tešlą. Vaikams buvo naudinga praktiškai pritaikyti neseniai pradėtą mokytis matematikos temą apie vienaženklius ir  dviženklius skaičius. Visi buvo nustebinti, kad šakočiui vien kiaušinių reikia šešių dešimčių. Su įmonės kepėjų pagalba  drąsiausieji  galėjo pamėginti pasemti samtelį tešlos ir pastebėti, kaip atsiranda šakočio ,,rageliai‘‘.

Po to keliavome į  jau iškeptų šakočių sandėlį. Tiek įvairaus dydžio ir svorio, papuoštų ir išmargintų šakočių nebuvome regėję. Augusto mama supažindino, kokiomis progomis pirkėjai užsisako šakočius.

Atsidėkodami už tokią įspūdingą, netradicinę, pažintinę, ugdymo karjerai  pamoką kepimo įmonės šeimininkams įteikėme liniuotes su mūsų mokyklos prezentacija. Augusto mama iškart dovaną panaudojo praktiškai - pasiūlė vaikams  pamatuoti įvairių šakočių aukštį. Vaikai buvo pamaloninti šakočio vaišėmis.

Pirmos klasės mokiniams išvyka labai patiko. Ačiū Augusto tėveliams.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

 

Mokytoja Gražina Antanavičienė