author footer link can be edited or disabled only in full version

2012–2013 m.m.

Aktualus seminaras mokyklos mokytojams

Kiekvienam iš mūsų labai svarbu mokėti laiku suteikti pagalbą krizinę situaciją išgyvenančiam artimam žmogui. Mokykloje mokytojai, klasių auklėtojai ne tik moko atitinkamų dalykų gebėjimų, bet nuolat stengiasi artimiau pažinti mokinius, kuria  palankų mikroklimatą  klasėse, bendrauja  su šeimomis.Dažnai mokytojai nerimauja dėl mokinių elgesio ir emocijų pokyčių. Atpažinti vaiko elgesio ženklus, signalizuojančius apie savižudybės pavojų - aktualu ir tėvams, ir bendraklasiams, ir  mokytojams{akgallery}.

 

Siekdami pagilinti supratimą apie savižudybių rizikos veiksnius ir jų vertinimą, mūsų mokyklos ir Kunigiškių pagrindinio ugdymo skyriaus mokytojai  susirinko į seminarą ,,Savižudybių prevencija mokykloje‘‘. Jį įdomiai organizavo lektorė, Prienų PPT psichologė Euridija Padelskienė.

  Mokytojai dirbdami grupėse pasidalijo patirtimi apie prevencinio darbo metodus ir būdus mokykloje. Kuriant prevencinio darbo programas psichologė Euridija patarė atsižvelgti į mokinių amžiaus ypatybes. Diskutavome apie tai, kokios pagalbos reikia nusižudyti ketinančiam žmogui.

Bet kuri ekstremali situacija yra išskirtinė, tačiau kuo daugiau turėsime  žinių ir praktinių įgūdžių,tuo organizuotesnis taps problemos sprendimo kelias. Patirtimi apie buvusias mūsų mokykloje ypatingas situacijas pasidalijo mokyklos direktorius Stasys Valančius.

Visų dalyvaujančių mokyklos ugdymo procese pareiga- mokyti vaikus atpažinti krizines  situacijas, ieškoti pozityvių išeičių.Įvairiapusė, kryptinga  pagalba mokiniui- vienas iš mūsų mokyklos prioritetų. 

Šiais mokslo metais į  šviečiamojo pobūdžio seminarą  pakviesime ir mokyklos mokinių tėvus.

Džiugu, kad Prienų PPT specialistes ir mūsų mokyklos kolektyvą sieja bendras tikslas-dirbti vaiko gerovei.

                                   Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Gražina