author footer link can be edited or disabled only in full version

2012–2013 m.m.

Mokykloje svečiavosi Prienų PPT specialistės

Penktadienio popietę į mokyklą pabendrauti su mokinių tėveliais bei mokytojais atvyko Prienų PPT specialistės - direktorė Angelė Vasiliauskienė, logopedė-metodininkė Giedrė Džiaugienė, specialioji pedagogė Eglė Černiauskaitė.

 Giedrė Džiaugienė pateikė išsamią  informaciją tėvams apie Prienų PPT teikiamą pedagoginę, psichologinę, socialinę pagalbą. Eglė Černiauskaitė paaiškino  pritaikytų bei individualizuotų programų  specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems mokiniams skirtumus. Specialistės ragino tėvus laiku pradėti teikti reikiamą pagalbą vaikui, nenumoti ranka į mokytojų išsakomus pastebėjimus vaiko atžvilgiu, gerai žinoti savo vaiko profesinius ketinimus.

    Mokyklos direktorius Stasys Valančius supažindino tėvus su mokyklos mokytojų rengiamų programų specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems mokiniams tvarka. Tėvai aktyviai įsijungė į diskusiją, išsakė savo nuomonę, turėjo galimybę individualiai pasikonsultuoti rūpimais klausimais.

  Su mokytojais specialistės diskutavo  apie mokinių, besimokančių pagal pritaikytas ir individualizuotas programas vertinimą, atsakė į pateiktus klausimus. Mokytojams priminė, kad specialiųjų ugdymosi poreikių mokiniams, kaip ir kitiems mokiniams reikia parinkti tokias užduotis, kurias atlikdami jie patirtų sėkmę.

  Esame dėkingi Prienų PPT specialistėms Giedrei ir Eglei už įvairiapusį pabendravimą. Tikimės, kad mokyklos, tėvų ir PPT specialistų bendradarbiavimas padės spręsti specialiųjų ugdymosi poreikių turinčių mokinių mokymosi sunkumus.

                                                        Pavaduotoja ugdymui Gražina