2012–2013 m.m.

Rudenėlio kraitė

Kategorija: 2012/2013 m.m.
Paskelbta: 2012 Spalio 15, Pirmadienis 18:42
Peržiūros: 887

Antros klasės mokiniai dalyvavo edukacinėje pamokoje „Rudenėlio kraitė“, kuri vyko Alytaus profesinio rengimo centro Balbieriškio M.J.Krupavičiaus žemės ūkio ir verslo mokykloje. Mokiniai pasakojo apie daržoves, teigė, kad jas valgyti sveika, jose yra daug vitaminų. Pačias mėgstamiausias daržoves pavaizdavo piešiniuose. Visiems rūpėjo išmokti pasigaminti mišrainių.

 

Profesijos mokytoja O.Kalantienė papasakojo, kokios daržovės geriausiai tinka mišrainėms, mokė, kaip padengti stalą. Mokiniai, pasiskirstę į grupes, atliko užduotis: pjaustė daržoves, gamino pasirinktą mišrainę. Pati populiariausia – tradicinė balta mišrainė, kurioje dera bulvės, morkos, agurkai, žirneliai. Visi skanavo obuolių pyrago, kepto obuolio su varške, želės ir, žinoma, pačių gamintų mišrainių. Antrokai surengė daržo bei sodo įdomybių, eksponatų iš daržovių ir vaisių parodą, deklamavo daržovių abėcėlę.

Ši edukacinė pamoka labai patiko mokiniams. Jie suprato, koks svarbus ir atsakingas yra virėjo darbas, taip pat pajuto, kad šis darbas teikia ir daug džiaugsmo. Mokiniai ir jų mokytoja Irena dėkingi profesijos mokytojai O.Kalantienei už įdomią pamoką, kuri padėjo ugdyti vaikus karjerai, pratino laikytis sveikos mitybos taisyklių.

 

                                                            Mokytoja Irena Petraškienė