author footer link can be edited or disabled only in full version

2011–2012 m.m.

Tas saldus, gardus bitelių medus

Kokios vasaros atostogos be žydinčių margaspalvių pievų, žaliuojančių miškų, bičių dūzgimo ir pirmo kvepiančio gelsvo medaus.

Tęstinė projekto ,,Bitutė ratuota, matematika tiksliai sudėliota'' dalis ,,Tas saldus, gardus bitelių medus'' apibendrino 5-10 klasių mokinių triūsą visus mokslo metus. Mokinių pranešimai apie medaus ir jo produktų savybes bei universalumą suteikė galimybę dar geriau pažinti bičių svarbą žmogaus gyvenime.

Projekto pristatymo dieną visiems buvo smagu ir įdomu vertinti matematikos ir bičių gyvenimo sąsajas žaidybinėse užduotyse, išgirsti skaitomus eilėraščius ir patarles apie bites.Įdomiai pristatėme mokinių atliktus tyrimus apie bitininkystę mūsų apylinkėse.

 

5-7 klasių mokiniai pasidalino savo įspūdžiais iš kelionės kaimo turizmo sodyboje Alytaus raj.Visi džiaugėsi pasigamintomis vaškinėmis žvakutėmis, išsikeptais meduoliais.

Sakoma, ,,ant gero žiedo ir bitė sėda''.Tad šis projektas suteikė galimybę dar geriau pažinti mus supantį pasaulį, mokytis sveikai gyventi, padėti kitiems ir gerbti save.

Vasara – atostogų metas mokiniams, o bitutėms- pats darbymetis. Linkime joms turtingo medunešio, o mums- šiltos, turiningos vasaros.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

Matematikos mokytoja D. Petraškienė