author footer link can be edited or disabled only in full version

2010–2011 m.m.

Rugsėjo pirmosios šventė

Rugsėjo 1-osios rytą gausiai susirinkusi Balbieriškio pagrindinės mokyklos bendruomenė pirmąją Mokslo ir žinių, Pasaulinę taikos dieną pradėjo šv. Mišiomis, kurias aukojo Balbieriškio parapijos klebonas Remigijus Veprauskas.

Nuskambėjus Lietuvos valstybės himnui bei mokyklos iškilmingai giesmei, prie mokyklos suplevėsavo Lietuvos valstybinė vėliava.

Mokinius, tėvelius, mokytojus, svečius sveikino Balbieriškio pagrindinės mokyklos direktorius Stasys Valančius, apžvelgdamas pokyčius mokykloje, linkėdamas mokėjimo mokytis vieniems iš kitų, saugaus kelio į mokyklą ir iš jos.

Dešimtokai, vyriausieji mokyklos mokiniai, iškilmingai skambant mokyklos varpeliui, padėjo žengti pirmuosius žingsnius mokslo ir žinių taku trylikai mokytojos Aldonos Krilavičienės ryžtingai nusiteikusių pirmokų.

Kiekvieno iš mūsų širdin pasibeldžia rugsėjis. Nenuostabu, kad išgirdę šiųmetį rugsėjo 1 - osios skambutį visi susirinkusieji į šventę atsistojo ir šiltais plojimais pritarė jo aidui. O pirmokai atsidėkodami deklamavo pirmuosius posmus, net dainelę padainavo.

Džiugu, kad į Mokslo ir žinių šventę atvyko visuomet laukiamas, nuoširdžiais palinkėjimais ir viltimi besidalijantis, Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorius, mokyklos tarybos pirmininkas Algis Marcinkevičius, kuris drauge su mokyklos direktoriumi įteikė pirmokams pasus bei atminimo dovanėles.

Šventėje netrūko ir klasių auklėtojų minčių, jas savo auklėtiniams ir visiems mokiniams išsakė penktokų auklėtoja Gražina Adamukaitienė, dešimtokų auklėtoja Asta Marcinkevičienė, priešmokyklinio ugdymo grupės pedagogė Irena Petraškienė, pirmokų mokytoja Aldona Krilavičienė. Ir, žinoma, po šventės susibūrę savo klasių bendruomenėse visi klasių auklėtojai aptarė ne tik šventinius, bet ir rytdienos kasdieninius, aktualiausius klausimus.

Lai įžiebta pirmosios mokslo ir žinių dienos kibirkštėlė Balbieriškio pagrindinės mokyklos bendruomenės narių širdyse šviečia visus mokslo metus, sutelkia prasmingiems darbams, nuteikia kuo geresniems mokymosi pasiekimams.

Balbieriškio pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui

Gražina Antanavičienė

 

Šventės akimirkos fotogalerijoje