author footer link can be edited or disabled only in full version

2010–2011 m.m.

Jaunimo piligriminis žygis ,,Paprasta širdis“

Vasara skubiais žingsneliais lekia pirmyn. Atostogaujantys moksleiviai ją leidžia gana įvairiai: vieni dirba ar prasmingai ilsisi, kiti vien pramogauja ar be tikslo dykinėja, o štai 30 šešiolikmečių iš įvairių Lietuvos kampelių, pakviesti Šventosios šeimos vienuolijos seserų, 2011 metų liepos 31-rugpjūčio 7 dienomis išsileido į piligriminį žygį iš Alytaus į Vilkaviškį. Rugpjūčio 1-3 dienomis ši jaunimo grupė aplankė Prienų rajono Balbieriškio miestelį.

Apsistoję miestelio pagrindinėje mokykloje, 2 dienas bendravo su miestelio bendruomene, lankėsi Balbieriškio palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje, tvarkė bažnyčios aplinką, lankėsi balbieriškiečių šeimose. Rugpjūčio 2 dieną dalyvavo ir giedojo Šv.Mišiose, o po pamaldų nuoširdžiai bendravo su balbieriškiečiais bendroje agapėje, kurios metu jaunimas pats mokėsi ir mokė susirinkusius, kaip patirti bendrystę, pažinti save ir kitus, vis labiau mokytis dalintis, bendrauti, atleisti ir priimti save ir kitus, tokius kokie esame.

Mokyklos direktorius S.Valančius ir parapijos klebonas R.Veprauskas mokyklos muziejuje piligrimus supažindino su mokyklos ir miestelio istorija, įteikė knygų ir lankstinukų apie vieną žymiausių balbieriškiečių kunigą, prelatą,žemės ūkio ministrą M.J.Krupavičių.Jaunimas atsidėkodamas parodė mini spektaklį ,,Kristaus kelias“.Ankstų rugpjūčio 3 rytą darni piligrimų kolona patraukė tolyn pro Riečius, Igliškėlį, Marijampolę Vilkaviškio link.Gero jiems oro,lengvo kelio, gražių potyrių ir Dievo palaimos...

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

 

 

Prienų r. Balbieriškio pagrindinės mokyklos mokytoja Reda Valančienė