author footer link can be edited or disabled only in full version

2010–2011 m.m.

Dėkingumo ir nuoširdžių prisiminimų aidai mokykloje

Neįprastai prasidėjęs birželio 15 dienos rytas mūsų mokyklos muziejuje ilgam išliks mokytojų, svečių širdyse. Nešdami gražiausius atsiminimus susirinkome padėkoti už ilgametį darbą šioje mokykloje savo mokytojams - Onai Janei Juozokienei, Birutei Vaitkevičienei, Julei ir Juozui Muliauskams.

Buvę jų mokiniai, dabar – mokytojai bei kolegos, apie kiekvieną išeinantį nuaudė istorinę įvairiais pašmaikštavimais, nuotraukomis nuspalvintą laiko juostą, kuria apjuosta daugelio Balbieriškio kartų mokiniai.

Mokytojų Julės, Juozo, Onos Janės, Birutės darbas bei kūryba neatsiejamai suaugę su Balbieriškiu.

Julei ir Juozui Muliauskams Balbieriškio mokykla pirmoji ir nepakeista darbo vieta. Julė mokė skambiosios prancūzų kalbos, dirbo direktoriaus pavaduotoja ugdymui. Juozo atsidavimas sportinei mokinių veiklai iki šiandien gyvas ne vieno jo mokinio veikloje.

Birutė Vaitkevičienė pradėjusi mokytojo duoną Premezyje, nuo 1968 metų mokytojavo Balbieriškyje. Nemuno ir Peršėkės vingių grožį, meilę gamtai ši mokytoja nuolat skiepijo mokiniams.

Onutė Juozokienė, ketverius pirmuosius darbo metus praleidusi Naniškėse, Varėnos rajone, grįžo į gimtinę ir dirbo Balbieriškyje puoselėdama savojo krašto tradicijas, sėdama ne vieną istorinių žinių grūdą. Onutės Juozokienės iniciatyva, didžiuliu rūpesčiu mokykloje turime muziejų, kuriame sukaupta daug informatyvios medžiagos apie žmones, prisilietusius ar šaknimis suaugusius su Balbieriškio mokykla.

Savo gyvenimo kelyje šie mokytojai kiekvienoje pamokoje nešė savo mokiniams šviesą, kupiną mums visiems brangių vertybių - sąžiningumo, tikrumo, meilės, šilumos, atjautos, pareigos, darbštumo.

Palinkėjimus, papuoštus gėlėmis - mokytojams Onutei, Birutei, Julei, Juozui išsakė Balbieriškio pagrindinės mokyklos direktorius Stasys Valančius, administracijos darbuotojai, bendradarbiai.

Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorius Algis Marcinkevičius šiems mokytojams įteikė mero Vyto Bujanausko padėkas.

Administracijos direktorius, taip pat buvęs šios mokyklos mokinys ir mokytojas, nestokojo šiltų žodžių, kupinų vilties, kvietimo mokytojams būti ir ateityje reikalingais miestelio, rajono kultūriniame, sportiniame gyvenime.

Viso, Balbieriškio pagrindinės mokyklos, kolektyvo vardu linkime mūsų mylimiems mokytojams asmeninės laimės ir sėkmės.{akgallery}

Balbieriškio pagrindinės mokyklos direktoriaus

pavaduotoja ugdymui

Gražina Antanavičienė