author footer link can be edited or disabled only in full version

2010–2011 m.m.

Džiaugiamės...

Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija organizavo konkursą ,,Laisva Lietuva“, kuriame dalyvavo jaunieji dailininkai iš visos Lietuvos. Konkursas buvo skirtas Sausio 13-ajai , Laisvės gynėjų dienai. Jame aktyviai dalyvavo ir Balbieriškio pagrindinės mokyklos dailės būrelio ,,Vaivorykštė“ nariai. Darbuose mokiniai atskleidė Sausio 13-osios tragizmą, Lietuvos žmonių meilę Tėvynei, siekį išsaugoti nepriklausomybę.

Konkurso laureate tapo 8 klasės mokinė Neringa Žvirblytė. Ji kartu su dailės mokytoja ir būrelio vadove Ona Žvirbliene kovo 11-ąją buvo pakviesta į Seimą. Simboliška, kad renginys vyko Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną – juk už nepriklausomybę savo gyvybę atidavė televizijos bokšto gynėjai.

Konkurso nugalėtojus sveikino europarlamentaras, Lietuvos Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis, Seimo vicepirmininkas Česlovas Juršėnas, Kovo 11-osios Akto Signataras Z. Vaišvila. Jie džiaugėsi, kad mokyklose vaikai ugdomi patriotiškumo, tautiškumo dvasia. Jaunoji karta žino tautos kelią į nepriklausomybę.

Seimo rūmų foje buvo eksponuojama konkurso dalyvių piešinių paroda. Ekrane buvo galima išvysti mokinių tapybines ir grafines kompozicijas, atspindinčias Sausio 13-osios įvykius.{akgallery}

Nugalėtoja Neringa, mokytoja ir mokykla buvo apdovanotos Seimo kanclerio padėkomis.

Šis Seimo renginys buvo svarbus ir reikšmingas jauniesiems menininkams, kurie patyrė kūrybos džiaugsme ir sėkmę.

Nuotraukos fotogalerijoje

 

Balbieriškio pagrindinės mokyklos

dailės mokytoja metodininkė Ona Žvirblienė