author footer link can be edited or disabled only in full version

2010–2011 m.m.

Laisvės gynėjų dienos 20-mečio minėjimas

Mūsų mokykloje nuo sausio 12 d., antradienio, veikia atminimo stendas „Atmintis gyva, nes liudija“, bei mokinių piešinių paroda ,,Laisvės kaina...“. Mokykla įsijungė į akciją „Atmintis gyva, nes liudija“, todėl sausio 13-osios rytą ties kiekvienu langu buvo uždegta žvakutė, žuvusieji pagerbti tylos minute. Pirmų pamokų metu mokytojai papasakojo mokiniams apie tai, ką reiškia ši diena Lietuvai, lietuviams; nuo kada ji minima; kodėl taip pavadinta; pasidalino savo prisiminimais ir išgyvenimais.

Mokiniai patirtas emocijas išreiškė diskutuodami ir užbaigdami mintį „Laisvė – tai...“ Istorijos mokytojas R.V.Sidaravičius aktų salėje susirinkusiems mūsų mokyklos ir Alytaus paslaugų ir verslo centro M.J.Krupavičiaus vardo Balbieriškio skyriaus mokiniams pristatė istorijos inovatyvią videopamoką ,,Laisvės kaina”. Po peržiūros mokiniai aktyviai dalyvavo mini viktorinoje. Laisvės troškimas gali žmones suvienyti,
jos siekianti tauta gali padaryti neįmanomus dalykus. Tai įrodė ir 1991 metų sausio 13 - ąją Vilniuje mūsų šalies laisvę apgynę beginkliai žmonės, nepabūgę atremti Sovietų Sąjungos gerai ginkluotų kareivių puolimų. Ką reiškia LAISVĖ jauniems žmonėms? Daugumai paauglių laisvė – tai gyvenimas pagal savas taisykles, be jokių kliūčių ir apribojimų. Ar iš tiesų taip yra? Nejaugi XXI amžiuje laisvė tapo tokia bevertė? Manau, atsakymų į šiuos klausimus kiekvienas turėtume ieškoti giliai savo širdyse.

Nuotraukos fotogalerijoje

Mokytoja Reda