author footer link can be edited or disabled only in full version

2009–2010 m.m.

Dalijamės patirtimi

Mokyklos mokytojai savo ir rajono mokyklų kolegoms vedė atviras pamokas.

Kūno kultūros mokytojas metodininkas Vitas Rymantas Sidaravičius pakvietė mokytojus į badmintono žaidimo technikos tobulinimo pamoką, kurioje mokiniai noriai mokėsi šio žaidimo subtilybių. Pamoką stebėją mokyklos mokytojai bei kolega iš Žiburio gimnazijos Olegas Batutis gėrėjosi daugumos mokinių geru raketės valdymu, jų noru toliau tobulinti savo sugebėjimus.

Atvirą pamoką, skirtą kalbai ir Žemei, vedė pradinių klasių mokytoja metodininkė Irena Petraškienė. Kartu su kitais mokytojais: muzikos – Sauliumi Kondrotu, anglų kalbos – Leongindu Orliuku, parengti mokiniai išsakė savo mintis apie būtinybę išsaugoti savo kalbos ir Žemės grožį, deklamavo, dainavo tiek lietuvių kalba, tiek anglų. Pamokoje dalyvavo Prienų miškų urėdijos atstovai, mokinių tėveliai.

Integruotą lietuvių kalbos, gamtos pažinimo, matematikos pamoką su antros klasės mokiniais vedė pradinių klasių mokytoja metodininkė Ramutė Švedienė. Mokiniai mokėsi pamėgdžioti paukščių ir žvėrelių balsus, dailiai rašyti, noriai dirbo grupėse. Pamokoje dalyvavo ir mokinių tėveliai.

Visas stebėtas pamokas mokytojai aptarė su kolegomis išsakydami nuomonę apie pastebėtas inovacijas, pasidalindami savo patirtimi, patardami, kaip dar efektyviau panaudoti pamokos laiką.