author footer link can be edited or disabled only in full version

2009–2010 m.m.

Pasirašėme memorandumą ,,VAIKYSTĖ BE PATYČIŲ“

Visi mes norime mokytis mokykloje, kur niekas nesistumdo koridoriuose,  nesijuokia iš akiniuoto klasės pirmūno, nesvaido užgaulių  juokelių ir kandžių žodžių ne pagal paskutines mados tendencijas  apsirengusiems, o už mokyklos kampo grupelė vaikinų nespardo tylenio ar drįstančio paprieštarauti.

 Lietuvoje 27 proc. mokinių teigia 2-3 kartus per mėnesį arba dažniau  patiriantys patyčias. Su psichikos sveikata susijusių sunkumų turi  41,7 proc. mokyklinio amžiaus vaikų. Paauglių ir jaunų žmonių įvykdytų  žmogžudysčių skaičius kelis kartus viršija  Europos Sąjungos vidurkį. Tu – gali tai pakeisti. Kovo 22-26 dienomis  mokykloje skelbiama ,,Savaitė be patyčių“.

Kovo 23 d. visoms klasėms buvo rodomi filmai,,NEKENTĖK TYLOJE“ir ,,RASK LAIKO PASIRŪPINTI“

Krizių valdymo komanda kviečia diskutuoti ir teikti pasiūlymus:kaip kiekvienas iš mūsų galime daryti įtaką patyčių situacijai, kaip prisidėti prie patyčių problemos sprendimo, kaip padėti į patyčių situaciją patekusiam vaikui bei koks mokinių elgesys padėtų kurti draugiškumo ir saugumo atmosferą  mokykloje. Nebūk abejingas ir pasikviesk savo mokytojus. „Savaitė BE PATYČIŲ“ – už mokyklą be stumdymosi, užgaulių juokelių, lėkštų dėmesio į save atkreipimo būdų, be pasyvaus stebėjimo, kaip vyksta kova vienas prieš penkis, be kandžių žodžių ir dar daugiau nutylėtų skaudžių patyčių pamokų.