author footer link can be edited or disabled only in full version

2009–2010 m.m.

Kovo 20-oji - netradicinio ugdymo diena

Mano gimtoji kalba, Žemė, Tėvynė. Tai pačios iškiliausios šios dienos, skirtos pažintinei, meninei, kūrybinei, kultūrinei veiklai, temos.

Diena, prasidėjusi dailyraščio konkursu, visus mokinius įtraukė į kūrybinių užduočių atlikimą, daug sukėlė minčių apie tai, kur, kokioje žemėje mes gyvename, kaip turime puoselėti savo gimtąją kalbą, kiek daug išminties glūdi mūsų tautosakoje. Visi su šypsena pasitikome atėjusį pavasarį.

Paminėjome Žemės dieną

Kovo 20-ąją minima Pasaulinė Žemės diena, o laikotarpis nuo kovo 20 d. iki balandžio 22 d. pavadintas Žemės mėnesiu.1971 m. Jungtinės Tautos pavasario lygiadienį paskelbė Pasauline Žemės diena. Lietuvai atgavus nepriklausomybę, Žemės dienos iniciatorius Johnas McConnellis kreipėsi į mūsų tautą, ragindamas taip pat tapti Žemės globėjais, o pavasario lygiadienį, kuris skirtingose planetos vietose yra kovo 20–21 d., minėti kaip Pasaulinę Žemės dieną.

Kovo -20-ąją mūsų mokykloje Žemės dienai skirtų renginių maratonas prasidėjo netradicine pamoka aktų salėje. 5-10 klasių mokiniai padedami dailės, biologijos, fizikos ir gamtos mokytojų bei klasių auklėtojų ruošė įvairius kūrybinius darbus ir pranešimus ekologine tematika, dalyvavo viktorinoje apie paukščius,žiūrėjo filmą apie šiukšlių rūšiavimą.

7 klasės mokiniai pagamino didelę šiukšlinę į kurią bus metamos šiukšlės mokykloje,o paskui vaikai pabandys sukonstruoti ,,šiukšlių monstrą“ , tuo parodydami, kaip kenkia Žemei ne vietoje paliktos šiukšlės.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje