author footer link can be edited or disabled only in full version

2009–2010 m.m.

Paminėjome knygnešio dieną ir poeto Justino Marcinkevičiaus 80-metį

- pabusiu – pabūsiu – pajusiu –
esamas – jau – esu -
lauktas – nelauktas – jūsų –
visas – visiems – visų –

( Justinas Marcinkevičius)

 

Mokykloje tęsiasi renginiai, skirti Lietuvos Nepriklausomybės Atkūrimo dvidešimtmečiui pažymėti. Kovo 15 dieną vyko netradicinė pamoka, skirta Knygnešio dienos ir iškilaus poeto Justino Marcinkevičiaus 80 – mečio paminėjimui.

Bibliotekininkė Regina Mažeikienė apdovanojo aktyviausius skaitytojus – Pauliną Makselytę (3 kl.), Kristiną Andriuškevičiūtę (8 kl.) ir Dovilę Randytę (10 kl.). Veikė mokinių piešinių paroda (mokyt. Ona Žvirblienė).

Poetui Justinui Marcinkevičiui buvo skirta muzikinė - literatūrinė kompozicija „Gerumas tas gyvenimas”. Ją atliko 5, 7, 8, 10 klasių mokiniai, mažoji Mildutė ir Alytaus teatro aktoriai: Erika Jasinskaitė, Rasa Grigutytė, Jonas Gaižauskas, Vidas Vaškius. Mokinius ruošė mokytojai Janina Grigutienė ir Saulius Kondrotas.

Kompozicijos metu skambėjo garbaus Poeto eilėraščiai, dainos jo eilių tekstais, ištrauka iš dramos „Mindaugas”. Buvo suvaidinta poemos „Dvidešimtas pavasaris” pradžia.

Mokiniai susipažino su pagrindiniais rašytojo gyvenimo faktais. Smagu tai, kad Justino Marcinkevičiaus kūrybos pradžia susijusi su Balbieriškiu. Besimokydamas „Žiburio” gimnazijoje, būsimasis poetas parašė pirmąjį eilėraštį. Vyresnioji sesuo tada mokėsi Balbieriškio ŽŪM ir šį eilėraštį savo vardu įdėjo į mokyklos sienlaikraštį.

Džiaugiamės, kad poetas kaip vaikystės sodą puoselėjo, augino kiekvieną mintį, kiekvieną išieškotą žodį – žodį mums, visiems.

Balbieriškio pagrindinės mokyklos mokytoja Janina Grigutienė

 

Akimirkos fotogalerijoje