Mokyklos metraštis

Mobilumo mokymai Kipre

Kategorija: 2016/2017 m. m.
Paskelbta: 2017 Gegužė 22, Pirmadienis 13:51

Gegužės 15-19 dienomis įvyko antrasis planuotas Erasmus + KA1 projekto „Profesionalios aplinkos Prienų rajono mokyklose kūrimas“  mobilumas – mokytojų kvalifikacijos tobulinimo kursai Kipre (Limasolyje). Šiame mobilumo vizite dalyvavo direktoriaus pavaduotoja ugdymui Danguolė Damijonaitytė.

Pagrindinis mokymų „IKT mokytojams: įgūdžių įgalinimas“ (ICT for Educators: Empower Your Skill) tikslas buvo susipažinti su įvairiomis IKT naudojimo galimybėmis ugdyme, mokyklos valdymo procese. Mokymai vyko DOREA Educacional Institute. Kursų vadovas, IKT specialistas Konstantinos Aristotelous,   mokymo  medžiagą pateikė įdomiai ir  lanksčiai. Didžioji kursų dalis buvo skirta praktiniam darbui. Mokymai vyko grupėse ir individualiai.  Buvo mokomasi kurti internetinę svetainę, mokomuosius filmus.  Kursų vadovas supažindino su nuotraukų saugojimo ir dalinimosi programa Dropbox ir kitais IKT įrankiais (Bloggif, Giphy ir kt.) Mokymų dalyviai turėjo galimybę apsilankyti ir Code.org mokymų centre, kuriame susipažino su 3D spausdintuvo galimybėmis, išbandė interaktyvius žaidimus.  

Kursuose buvo patobulintos ne tik informacinių technologijų naudojimo kompetencijos, bet ir bendrosios kompetencijos, ypač  bendravimas užsienio kalba.  Paskutinė mobilumo vizito diena buvo skirta kultūrinei veiklai.  Buvo organizuota ekskursija,  susipažinti su Kipro istorija, tradicijomis ir papročiais. Dalyviai aplankė Kuriono archeologinį paminklą, Tamplierių ordino pilį. Visus sužavėjo kipriečių maisto kultūra, tradiciniai patiekalai, jų gausa.

Po mobilumo vizito mokykloje bus vykdomas kaitos projektas „Kūrybiškas IKT įrankių panaudojimas  mokyklos veiklose“. Jo metu planuojama organizuoti gerosios patirties sklaidos seminarą ir įgytomis žiniomis bei kompetencijomis pasidalinti su mokyklos bendruomene. Tikėtina, kad šias žinias ir kompetencijas mokytojai taikys ugdymo(si) procese, kas pagerins naujausių technologijų naudojimą ugdyme(si), leis įgyvendinti praktinius pavyzdžius, taikyti mokymo ir mokymosi metodus paremtus IKT.

 

                                                  Direktoriaus pavaduotoja ugdymui

Danguolė Damijonaitytė