author footer link can be edited or disabled only in full version

2014–2015 m.m.

Susitikimas su politikais

Sausio 22 d. mokyklos darbuotojai turėjo galimybę tiesiogiai pabendrauti su Prienų rajono savivaldybės atstovais. Į svečius užsuko Prienų rajono savivaldybės meras V. Bujanauskas, savivaldybės administracijos direktorius A. Marcinkevičius ir Švietimo skyriaus vedėjas R. Zailskas. Susitikimas buvo iš anksto planuotas, kadangi mokykla dar praėjusiais metais įsitraukė į respublikinį projektą „Lyderių laikas 2“. Įgyvendindami šį projektą mokykloje, politinių sprendimų ir plėtros grupė, kuriai vadovauja mokytojas Ž. Tautvydas kartu su mokyklos direktoriumi S. Valančiumi, organizavo šį visai mokyklos bendruomenei svarbų susitikimą.

Mokyklos bendruomenė kartu su  savivaldybės atstovais tikisi dar šiemet išspęsti bent dalį mokyklos bendruomenei aktualių klausimų. Buvo ieškota išeičių, kaip rasti lėšų pasenusiai ir nuolat gendančiai mokyklos kompiuterinei įrangai atnaujinti, kaip įsirengti nedidelę valgyklėlę pačioje mokykloje, kad mokiniai būtų maitinami vietoje pagamintu maistu. Diskutuota apie galimą aktų salės renovaciją bei nedidelės katilinės statybą. Svarbu ir kuo greičiau išspręsti automobilių stovėjimo aikštelės prie mokyklos užbaigimą. Užtikrinant mokinių saugumą, galbūt reikėtų įsirengti vaizdo stebėjimo kameras. Aptarti pailgintos dienos grupės organizavimo bei Kunigiškių pradinio ugdymo skyriaus išlikimo klausimai. Nagrinėtos ir Balbieriškio miestelio problemos: pabrangęs šildymas gyventojams, ne visada nuvalomi ir pabarstomi keliai, kuriais mokiniai vežami į mokyklą, kodėl iš nuotekų valymo įrenginių skleidžiamas nemalonus kvapas dažnai pasiekia gyventojus ir kitos miestelio gyventojams aktualios problemos. {akgallery}

Susitikimas tikrai buvo produktyvus, pažadėta pagal galimybes padėti išspręsti didžiąją dalį mokyklos bendruomenei aktualių problemų, duoti naudingi patarimai, kaip patiems savo jėgomis ir resursais įveikti kai kuriuos sunkumus. Svarbiausia, nebuvo priešiškumo ir nepasitenkinimo politikų veikla, kas paprastai, jokios naudos neduoda. Žinome, kad tik konstruktyvus, pozityvus pokalbis duoda apčiuopiamų rezultatų. Tikimės,  kad mes tikrai buvome išgirsti, dabar belieka laukti tik teigiamų pokyčių.

 

mokyklos mokytojas Žydrūnas Tautvydas