author footer link can be edited or disabled only in full version

2014–2015 m.m.

Meninio skaitymo konkursas

Nors už lango sniego dar neturime, širdyje jau visi gyvename didžiųjų metų švenčių laukimu. Ateina laikas, kai reikia atiduoti duoklę ir lietuviškam žodžiui. Gruodžio 15 d. Balbieriškio pagrindinės mokyklos 5, 8 ir 10 klasės mokiniai dalyvavo mokykliniame Meninio skaitymo konkurso etape. Skaitovams buvo rekomenduota deklamuoti Justino Marcinkevičiaus kūrybą, nes 2015 m. minėsime šio rašytojo 85-ąsias gimimo metines. Dauguma mokinių pasirinko deklamuoti eilėraščius ir tik dvi mokinės prozos ištraukas iš knygos „Dienoraštis be datų“.

Skaitovus vertino kompetentinga komisija – mokytoja J. Barkauskienė, bibliotekininkė D. Damijonaitytė ir mokyklos direktorius S. Valančius. Komisija, išklausiusi visų skaitovų, vienbalsiai nusprendė I-ąją vietą skirti 10 klasės mokinei Tomai Juodinskaitei, II- oji vieta atiteko 8 klasės mokinei Eglei Zujūtei ir garbingą III-iąją vietą užėmė Eimantas Graužlys, 10 klasės mokinys. Visiems dalyviams buvo įteikti padėkos raštai.

Dėkojame visiems skaitovams už lietuviško žodžio puoselėjimą, už dalyvavimą mokykliniame Meninio skaitymo konkurso etape. {akgallery}

Rita Šalčiūtė, lietuvių kalbos mokytoja