author footer link can be edited or disabled only in full version

2014–2015 m.m.

„Klasės gyvenimo vidiniai ir išoriniai veiksniai“

I klasėje vyko mokinių tėvų diskusija „Klasės gyvenimo vidiniai ir išoriniai veiksniai“, kurioje dalyvavo mokyklos direktorius Stasys Valančius, sveikatos priežiūros specialistė Dovilė  Balsytė, mokiniams pagalbą teikianti logopedė Jolita Adamonienė.

Buvo diskutuojama, kaip vaikas jaučiasi pradėjęs lankyti pirmąją klasę, kad norą mokytis nepakeistų nerimas ir baimė, nes pradinuko pagrindinius bruožus ugdo klasės mikroklimatas, mokyklos gyvenimas, tėvai, kultūrinė – sportinė veikla, atsitiktinės situacijos. Sveikatos specialistė akcentavo, kad svarbiausias vaidmuo mokinio dienotvarkėje tenka jo santykiams su šeima ir draugais. Logopedė teigė, kad ne mažiau svarbi mokinių savijauta mokantis, kuri lemia bendrus ir individualius darbo rezultatus. Klasės mokytoja kalbėjo apie mokymąsi, bendravimą, socialinius įgūdžius, kad svarbu ne tik reikšti savo norus, bet ir išklausyti kitą, įsijausti į padėtį.

Mokyklos direktorius patikino, kad mokykloje stengiamasi  sudaryti  tinkamas sąlygas ugdymui ir aktyviai veiklai: žaisti, kurti, pažinti. Kuo vaikas daugiau išbando, kuo aktyviau reiškiasi keliose veiklos srityse, tuo didesnės galimybės tolesnei vaiko asmenybės brandai. Atsakė į tėvams rūpimus klausimus.

Diskusijos dalyviams  rūpėjo  vaiko teisės ir pareigos. Taisyklės būtinos ir svarbu jų laikytis, skatinant gerus poelgius ir bendravimą, taip užtikrinant mokinių saugumą ir pasitikėjimą savimi.

I klasės mokytoja Aldona Krilavičienė