author footer link can be edited or disabled only in full version

2014–2015 m.m.

Penktokų krikštynos

Šių metų spalio 21 dieną, antradienį, pagaliau 5 klasės mokiniai sulaukė savo krikštynų. Jų krikštynų data buvo kruopščiai slepiama. Paslaptyje buvo ir pačio renginio eiga. Krikštynų organizatoriai – mokyklos mokinių taryba. Jie visą savaitę kūrė scenarijų, darė priemones, kad renginys būtų kuo įdomesnis, linksmesnis, prasmiškesnis.Tada penktokų laukė kūrybiškumo, draugiškumo, žinių patikros užduotys. Mokiniai turėjo išspręsti kryžiažodį, o kad jį atliktų teisingai, turėjo pasivaikščioti po mokyklą ir surasti atsakymus. Tik visiems teisingai užpildžius kryžiažodžio langelius paaiškėjo vieta,kurioje vyks krikštynų apeigos. Tada mažiesiems mokiniams teko įveikti krikštatėvių sudarytas kliūtis, nes visiems reikėjo įrodyti, kad jie yra verti penktokų vardo.

Reikėjo, sulindus į gimnastikos lankus po tris, saugiai nusileisti laiptais, po to tose pačiose trijulėse surištomis kojomis įveikti pirmo aukšto koridorių, vėliau be rankų pagalbos iš sklidino miltų dubenio ištraukti kaštoną. Mokinių tarybai ir mokyklos administracijai pritarus, kad visi penktokai yra verti būti priimti į mokyklos bendruomenę, mokinių tarybos pirmininkė Eglė skaitė priesaiką, o visi dalyvaujantys ją kartojo. Nuo šios dienos t.y. spalio 22-osios visi penktokai turi teisę vadintis tikraisiais Balbieriškio pagrindinės mokyklos mokiniais. Mokinių taryba ir klasės auklėtoja linki penktokams daug ištvermės ir kantrybės kopiant į mokslo ir žinių kalną, kad niekada neprarastų tikėjimo savo jėgomis bei būtų drąsūs ir vieningi kaip krikšto dieną.

Nepamirškit jog, „Gyvenimas – didžiausia mokykla; geriausias tas žmogus, kuris, mokydamasis šioje mokykloje, kopia aukštyn savo kojomis“. (R. Mizara).

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

5 klasės auklėtoja Reda