author footer link can be edited or disabled only in full version

2014–2015 m.m.

Išvyka į profesinio veiklinimo renginį Vilniuje

Ugdymas karjerai-sudedamoji ugdymosi proceso dalis.Vieniems žmonėms jau nuo mažens aišku, kuo jie norės užsiimti užaugę, tačiau daugeliui, profesijos pasirinkimas tampa sunkiu apsisprendimo priėmimo išbandymu. Pasak ministro D. Pavalkio, valstybė lanksčiai reaguoja į darbdavių poreikius, stiprina praktinių kompetencijų ugdymą ruošiant specialistus. Lietuvoje steigiami pažangiausia įranga aprūpinti praktinio mokymo centrai, diegiama nauja profesinio mokymo forma – pameistrystė, kai darbuotojo parengimas vyksta realioje darbo vietoje.

Mokiniai mato šį atsinaujinimą ir drąsiai renkasi profesines mokyklas. Pirmakursių skaičius kasmet padidėja maždaug dešimtadaliu, šiemet profesinio mokymo įstaigos priėmė apie 23 tūkst. pirmakursių.

Spalio 16-17 d. Lietuvos parodų ir konferencijų centre „Litexpo“vyko renginys „Vilnius Fashion & Textile Avenue“. Šiame renginyje prisistatytos Lietuvos aukštosios ir profesinės  mokyklos, ruošiančios specialistus aprangos ir tekstilės pramonei. Pakviesti Prienų r. Ugdymo karjerai konsultantės Janinos Kuncienės mūsų mokyklos dvylika 8-10 klasės mokinių spalio 17 d., drauge su beveik šimtu mokinių iš ,,Revuonos“, N.Ūtos, Šilavoto pagrindinių mokyklų, ,,Ąžuolo“ progimnazijos ir ,,Žiburio“ gimnazijos, apsilankė šiame renginyje. Mokiniai turėjo galimybę ne tik susipažinti su profesijomis,bet ir išbandyti kai kuriuos darbus praktiškai. Mokyklos ugdymo karjerai centras pasipildė naujais lankstinukais ir knygelėmis apie profesijų pasirinkimo galimybes.Kviečiame susipažinti ir ,jau mokykliniam suole, atsakingai planuotis savo karjeros kelią.{akgallery}

UK koordinatorė Reda Valančienė