author footer link can be edited or disabled only in full version

2013–2014 m.m.

Protų mūšis „AIDS: geriau žinoti“

Šiemet mūsų mokyklos bendruomenė jau antrą kartą prisijungė prie Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro organizuotos iniciatyvos Pasaulinei AIDS dienai paminėti ir lapkričio 29 d. mokykloje surengė protų mūšį „AIDS: geriau žinoti“.  Mokyklos bendruomenė apie planuojamą iniciatyvą buvo informuota iš anksto, nes turėjo suburti mišrias mokinių ir mokytojų komandas. Protų mūšyje dalyvavo 3 komandos, kurios buvo sudarytos iš dešimties V-X klasių mokinių ir dviejų mokytojų. Visi renginio dalyviai bei žiūrovai  šią dieną segėjo raudonus kaspinus – AIDS simbolius.

Protų mūšio pradžioje kiekviena komanda susigalvojo pavadinimą ir išsirinko savo kapitoną.Tada pristatė savo namų darbų užduotis: prevencinį plakatą ir komandos prisistatymą. Renginį vedė mokytoja Reda Valančienė,jei talkino devintokai –Andrius ir Tomas.Pristačius kokia proga vyksta šis žaidimas, jo dalyviams pakaitomis su informacija apie AIDS pateiktyse buvo rodoma 16 užduočių. Kiekvienai užduočiai atlikti skirtos 2 minutės. Nors kova vyko apylygiai, tačiau nedideliu skirtumu išsiveržę į priekį protų mūšį laimėjo „Mandarinų“ komanda.Ne daug nuo jų atsiliko,,Sąmoningi“ ir ,,Nuliai“. Renginio pabaigoje saldainiais buvo apdovanoti ne tik nugalėtojai, bet ir visi dalyvavę protų mūšyje.Mokiniai dėkoja mokytojams Onutei, Žydrūnui, Danutei, Irenai, Monikai ir Gražinai įsijungusiems į komandų veiklą ir pastiprinusiems mokinių pasitikėjimą savimi.

Pasibaigus protmūšiui, galime teigti, kad užduotys  buvo labai įdomios, painios ir linksmos, o žinios apie ŽIV ir AIDS – išsamios ir naudingos.Taip pat šią dieną mokyklą puošė socialinės pedagogės Astos ir mokinių paruoštas stendas bei „degantis“ raudonas kaspinas – AIDS simbolis.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

Reda Valančienė,mokytoja