author footer link can be edited or disabled only in full version

2012–2013 m.m.

Protų mūšis: „AIDS: geriau žinoti“

Gruodžio 1-oji – Pasaulinė AIDS diena. Šia proga – lapkričio 30 d. (penktadienį) Pasaulinės AIDS dienos išvakarėse mokyklos mokiniai prisijungė prie protų mūšio iniciatyvos „AIDS: geriau žinoti“.

 

Mokinių tarybos atstovės Neringa ir Karolina subūrė 2 komandas po 10 asmenų. Siekdami sutelkti visą bendruomenę į komandas pasikvietė ne tik mokinius, bet ir mokytojus bei tėvus. Kiekviena komanda susigalvojo komandos pavadinimą ir išsirinko savo kapitoną. Taigi rungėsi,,Svirbeliai“ ir ,,Raudonieji protai“.

Renginio vedančioji mokytoja Reda pristatė kokia proga vyksta šis žaidimas, papasakojo, kada ir kaip pradėta minėti ši diena (pagalbinė medžiaga buvo pateikta skaidrėse ir prisegtuose papildomuose dokumentuose). Klausimui atsakyti buvo skiriama nuo 1,5 iki 3 min. Minimalia vieno taško persvara laimėjo ,,Svirbelių“ komanda, nes šios komandos sudėtis buvo gana įvairi savo amžiumi nuo 1metukų iki senjorų. Žaidimo metu nebuvo galima „nusirašinėti“: naudotis internetu ar skambinti draugams, pagalbininkams. Aktyviai į žaidimą įsijungė ir sirgaliai.Visi mokiniai ir mokytojai palaikydami savo komandas segėjo raudonus kaspinus – AIDS simbolius. Geriausi žaidėjai ir aktyviausi sirgaliai buvo apdovanoti saldžiais prizais.Šiuo renginiu mokykloje prasidėjo prevencinių renginių savaitė, kuri tęsis iki gruodžio 7 dienos.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

 

Mokytoja Reda Valančienė