author footer link can be edited or disabled only in full version

2015–2016 m.m.

Įsimintini įspūdžiai Vilniuje

Gegužės 29 dieną, 4 klasės mokiniai lydimi tėvelių ir mokytojos Gražinos Antanavičienės  keliavo į ekskursiją po Vilnių.

Sostinė pasitiko savo didybe ir padovanojo daug įspūdžių. Visus sužavėjo Arkikatedra Bazilika. Jos išorėje ir viduje  gražiausi raižiniai, dailininkų kūriniai. Ji visa balta kaip sniegas, didelė ir nuostabi. Arkikatedros varpinė, bokšto laikrodis, be abejo, labai seni. Kas valandą daužia dūžį. Jie girdėti toli toli miesto svečiams ir gyventojams. O 12 valandą, senasis laikrodis  muša net 12 kartų.

Į Gedimino pilį kilome funikulieriumi. Ne vienas svajojome pamatyti šį istorinį statinį. Neišdildomus įspūdžius patyrėme Nacionalinio muziejaus Lietuvos DK Valdovų rūmuose. Ekskursijos vadovas Gediminas mus „pavertė“ princais ir princesėmis, muškietininkais. Dar mums parodė istorinius karių šarvus, ginklus, šalmus ir aprangas. Daugeliui teko  garbė išmėginti metalinio šalmo ir šarvų svorį. Bet daugiausia buvo kalbama apie Žygimantą Augustą ir Barborą Radvilaitę. Apie jų liepsnojančios meilės legendą, kuri baigėsi karalienės mirtimi. Visi skaitėme tekstą apie didikų gyvenimą, kuris iškaltas iliustruotose lentelėse. Sužinojome, kad Žygimanto Augusto mama Bona Sforca lietuvius išmokė naudotis stalo įrankiais. Žavėjomės, ypač mergaitės, archeologų rastais ir eksponuojamais papuošalais, karūnomis. O rūmų krosnių gražumas nenusakomas!

Nustebinti  Lietuvos valdovų meilės ir kovų legendomis,  nusprendėme paganyti akis po šiandieninį Vilnių iš TV bokšto. Tai nepakartojama.{akgallery}

Esame dėkingi visiems: mokytojai Gražinai Antanavičienei, direktoriui Stasiui Valančiui,  Austės ir Pijaus tėveliams, vairuotojui Jonui Žvirbliui  padėjusiems suorganizuoti tokią įdomią edukacinę ekskursiją po Lietuvos sostinę - Vilnių.

Vaida Stagniūnaitė, IV klasės mokinė