author footer link can be edited or disabled only in full version

SU RUGSĖJO PIRMĄJA

  Šiemet pavasaris ilgai neužleido vasarai erdvės. Už tai vasara šį neklaužadą nubaudė: kaitino, svilino, lietaus šykštėjo. Bet ruduo – taikus metas: rugsėjo pirmoji vėl žaižaruoja nuo žiedų, šypsenų, vilčių. Ir atėjo laiku... Kartu atsivedė priešmokyklinukus, pirmokus, visus mūsų mokinius, jų tėvelius. Mokyklos salė pilnutėlė.

  Naujų mokslo metų pradžią apvainikuoja prie mokyklos pakeliama Lietuvos valstybės vėliava.. Šventėje dalyvauja mūsų parapijos klebonas Remigijus Veprauskas, Prienų rajono savivaldybės vicemerė Jūratė Zailskienė, Prienų rajono savivaldybės tarybos narys Algis Marcinkevičius, Balbieriškio seniūnijos seniūnė Sigita Ražanskienė, jos pavaduotoja Vilma Juodsnukienė.

  Mokyklos direktorius Stasys Valančius visus susirinkusius pasveikina su Rugsėjo pirmąja – žinių ir laisvės diena, supažindina, kaip mokykla pasiruošusi naujiems mokslo metams, kokios ugdymo naujovės laukia visų. Džiugu, kad mokykloje mokosi 8 ukrainiečių mokiniai, integravęsi į mūsų mokyklos bendruomenę. Visiems palinki saugių, kūrybingų, sėkmingų mokslo metų.

  Parapijos klebonas Remigijus Veprauskas visiems pataria stengtis daugiau pasiekti ne tik ugdymosi srityje, bet ir tobulėti dvasiškai. Rajono vicemerė džiaugiasi, kad Rugsėjo pirmosios tradicija išliko, nes tai šeimos šventė, Rajono tarybos narys Algis Marcinkevičius ir seniūnė Sigita Ražanskienė teigia, kad labai gerai, jog mokiniai pasirinko mokytis čia - mokykla ir toliau gyvuoja. Mažųjų tėveliai linki, kad gyvenime būtų kuo mažiau tuštybės, kad protingiausia vaikus atvesti į mokyklą: jie čia išmoks nedaryti jų tėvų klaidų.

  Direktoriaus pavaduotoja Gražina Antanavičienė pakviečia dešimtokus pasveikinti mažiausius ir įteikti dovanėles. Mažuosius apdovanoja ir rajono vicemerė.

  Ruduo vėl gelstančiam kieme, rausvi kaštonai, žaižaruojantys šermukšniai – su Rugsėjo pirmąja.

 

                                                                Mokytoja Irena Liutkevičienė