author footer link can be edited or disabled only in full version

Greitasis teksto rašymas kompiuteriu

    Jau antrus metus rajone vykstantis IT konkursas „Greitasis teksto rašymas kompiuteriu“ šiemet pritraukė dvigubai daugiau dalyvių (111) iš beveik visų Prienų rajono mokyklų. Mokiniai rinkosi iš skirtingų mokyklų skirtingu metu gegužės 4 dieną. Konkurso tikslas – per 10 min. stacionaraus kompiuterio standartine klaviatūra surinkti kuo daugiau pateikto teksto raidžių, nepadarant rašybos bei skyrybos klaidų.

  Konkurso sumanytojas ir organizatorius bei vertinimo komisijos pirmininkas mokytojas Žydrūnas Tautvydas. Konkursą, kuris vyko Prienų „Žiburio“ gimnazijoje padėjo organizuoti Prienų švietimo pagalbos tarnyba.

   Konkurse dalyvavo ir 8 mūsų mokyklos mokiniai iš 5-10 klasių. Nors tarp prizininkų mūsų dalyviai ir nepateko, tačiau, pasirodė garbingai, įgavo dalyvavimo šiame konkurse patirties ir kitais metais sieks pagerinti savo teksto rinkimo rezultatą. Nors šio konkurso vykdymo laikas ir vienas iš trumpiausių, tačiau po konkurso ne vieną mokinį užliejo emocijos (dalijosi pasiektu rezultatu – iki kurios teksto vietos spėjo surinkti).

    Dėkojame dalyviams ir linkime sėkmės bei laimėjimų kitais metai!

IT mokytojas Žydrūnas Tautvydas