author footer link can be edited or disabled only in full version

Dalijimasis patirtimi praturtina mus pačius

    Būti šiuolaikiniu mokytoju – nemenkas iššūkis. Tam būtinas puikus technologijų išmanymas, mobilumas, gebėjimas daryti kelis darbus vienu metu. Šiuolaikiniai pedagogai nebijo derinti įvairių sričių su savo profesine veikla, dažnai neapsiriboja vien mokytojavimu. Suradę laisvesnę valandėlę mokytojai derina pažintinę kompetenciją su asmeninio meistriškumo tobulinimu, dalinimusi patirtimi su kitų mokyklų kolegomis.

   Šiandien mūsų mokykloje lankėsi Pakruojo rajono Lygumų pagrindinės mokyklos mokytojų kolektyvas vadovaujamas mokyklos direktorės Astos Gasiūnienės. Norint suprasti, kaip ir kodėl, vienokiais ar kitokiais metodais ugdome savo mokinius, reikia pažinti aplinką, kurioje gyvename, mokomės, dirbame.

   Pažintį su miesteliu svečiai pradėjo nuo Balbieriškio atodangos, aplankė bažnyčią, kultūros centrą. Trumpai su Miestelio istorija supažindino mūsų istorikas V.R.Sidaravičius, gražiai svečius sutiko parapijos klebonas R.Veprauskas, mokyklos veiklą pristatė  mokyklos direktorius S.Valančius. Aplankę mokyklos muziejų ir Tolerancijos ugdymo centrą , susėdę prie kavos puodelio dalijomės mokyklų patirtimis apie laukiančius atnaujintų  bendrųjų programų iššūkius, įtraukųjį ugdymą, asmeninę mokinių pažangą, motyvacijos ir lankomumo problemas. Apsikeitę patirtimis, įžvalgomis, dar kartą įsitikinome, kad „Mokytojas turi būti teisingas, tolerantiškas ir turėti puikų humoro jausmą. Taip pat jam būtinos lyderio savybės. Mokiniai nori matyti mokytoją, kuris visų pirma yra žmogus. Geros pedagogikos paslaptis – mokėti užmegzti santykį su kiekvienu klasėje sėdinčiu mokiniu“ ir visai nesvarbu ar tas mokinys mokosi Lygumų ar Balbieriškio mokykloje. Dėkojame svečiams už pasidalintas patirtis ir prisiminimo dovanėles.

 Metodinės tarybos pirmininkė mokytoja Reda