author footer link can be edited or disabled only in full version

„Mes vaikai- laisvos Lietuvos“

    Laisvė – pirmasis    ir tikrasis žmogaus ir visos tautos laimės ir gerovės šaltinis.  Trisdešimt tris  metus  gyvename laisvoje, nepriklausomoje  Lietuvoje. Tai daug ar mažai? Kokia laisvės kaina? Tokiais žodžiais pradėjome  renginį, skirtą Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Mūsų tikslas buvo pasidžiaugti savo valstybės laisve, priminti  jos reikšmę ir svarbą. Pasitarę  su mokiniais nutarėme, kad kiekviena klasė turi įveikti jiems tekusį iššūkį. Iššūkiai buvo įvairūs- vieni  mokiniai giedojo  Lietuvos himną,    kiti   - skyrė gražiausiais eiles Lietuvai,  skandavo šūkį skirtą laisvei.  9kl. mokiniai     turėjo  sužinoti  ką laisvė reiškia mokiniui, gimusiam jau laisvoje Lietuvoje, o ką ji reiškia žmogui, gyvenusiam ir okupuotoje valstybėje.  Mokiniai nustebino, jie sukūrė visą filmą apie laisvę.

    Palyginome kaip savo šalį mato 5kl. mokiniai ir kaip savo šalį pristato 10kl. mokiniai.  Nuostabiomis dainomis širdį suvirpino  Balbieriškio kultūros ir laisvalaikio centro  vokalinis instrumentinis tercetas. 

    Supratome, kad viena didžiausių bausmių žmogui netekti laisvės. Kokia laisvė yra svarbi įrodo ir ukrainiečių kova už savo laisvę. Reikia mylėti savo šalį taip, kaip myli ukrainiečiai. Jie tvirtai taria, kad  laimės, nes gina savo šalį, savo laisvę.  Mokykimės  saugoti  ir branginti savo laisvę. Būkime verti laisvės.

                                                          Istorijos mokytoja J. Staselienė