author footer link can be edited or disabled only in full version

Dirbtuvės - konferencija projekto ,,Demokratinio ugdymo principais grįstų praktikų įdiegimas Lietuvos mokyklose“

Demokratinis ugdymas padeda žmonėms bręsti.

                                          Leonardas Turtonas

    Mūsų  mokykla dalyvavo projekte ,,Demokratinio ugdymo principais grįstų praktikų įdiegimas Lietuvoje“ (2020-2022) , kurio metu diegė ir stiprino socialinės demokratijos ugdymo praktikas savo mokyklos bendruomenėje. Per šiuos metus mokytojos Ramutė, Danguolė, Gražina taikė klasės susirinkimo ir individualių pokalbių praktikas, o mokytojos Danutė ir Daiva prisijungė ir taipogi  pradėjo susipažinti ir taikyti jas. Visos mokyklos klasės turi galimybę turėti klasės susirinkimus. Klasės susirinkimo principus taikoma ir mokinių tarybos veikloje.

    Dėkojame Vilniaus Demokratinės mokyklos mokytojai , mūsų vykdyto  projekto moderatorei Gintei už metodinius patarimus vykdant projektą.

    Visose socialinės demokratijos praktikose sudaromos galimybės mokytis, įsivardinti savo problemas, išgryninti svarbius argumentus, išsakyti savo nuomonę, ieškoti būdų suderinti skirtingų grupių mokykloje interesus. Šio ugdymo siekiamybė - kad mokiniai augtų be baimės ir taptų atsakingi, empatiški ir savarankiški piliečiai.

                                                                                                              Mokytojos Danutė ir Ramutė